LEERS is het liegen nog niet verLEERd.

Zie berichten hieronder en de mededeling – ik meen in Nieuwsuur van 17 januari – dat minister Leers ook had gezegd, dat de IND niet op de hoogte was van alle details van deze zaak. Kijk, en DAT wil er bij mij nou niet in. Of de IND liegt – en dat doe je niet tegen je minister – of Leers liegt – en dat lijkt mij waarschijnlijker.

==== Leers kijkt naar asielzaak zieke leerling

Nieuwsbericht | 15-01-2011

Minister Leers (Immigratie en Asiel) zal serieus kijken naar de asielzaak van de zieke basisschoolleerling en zijn moeder uit Sri Lanka. Dat heeft de minister op 15 januari 2011 laten weten in reactie op een artikel in het Algemeen Dagblad.

Overigens is in deze zaak uitzetting naar Sri Lanka nog niet onmiddellijk aan de orde, aangezien er nog een uitspraak van de rechter in deze zaak afgewacht moet worden.

Leers benadrukt verder dat afgewezen en uitgeprocedeerde asielzoekers nooit gedwongen worden uitgezet als zij om medische redenen en ondanks medische begeleiding niet kunnen reizen, of als de medische voorzieningen in het eigen land duidelijk onvoldoende zijn voor de behandeling van de medische problemen.

Abiram en moeder mogen blijven

Nieuwsbericht | 17-01-2011

Minister Leers (Immigratie en Asiel) heeft op basis van nieuwe feiten en omstandigheden zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om ervoor te zorgen dat het achtjarige ernstig zieke jongetje Abiram uit Sri Lanka en zijn moeder in Nederland mogen blijven.

Leers vindt dat er voldoende humanitaire gronden zijn om zijn bevoegdheid te gebruiken. De oma van Abiram krijgt een visum om de jongen snel te kunnen bezoeken.====

 

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s