BP, NOG STEEDS WEG ERMEE

Maar dan ook met de Obama-regering, die steeds maar poogt de waarheid te verdoezelen met betrekking tot hetgeen er met de “gemorste” olie van de “Deepwater Horizon” – misschien herinnert u zich die gebeurtenis nog, hoewel de toestanden met de vastgebonden Brendan in ’s Heeren Loo natuurlijk op het ogenblik meer aandacht op eisen. Er zijn een aantal wetenschappers bezig in de Golf van Mexico. Zij zijn  verbonden aan universiteiten in Florida en Georgia,  en minder “verplicht” aan wat in Amerika “Big Oil” genoemd wordt, dan bijvoorbeeld Louisiana State University.  Zij pogen  sinds het boorgat werd afgesloten voortdurend de schade vast te stellen die veroorzaakt werd en wordt door de olie en de chemicaliën die gebruikt werden om die olie af te breken.

Ze bestuderen nu eens niet de grotere – en soms aantrekkelijkere – zeedieren als zeeschildpadden, pelikanen en dolfijnen, maar phytoplankton, inktvisjes, koraaldiertjes en meer van dat soort grut, dat de basis vormt van de voedselketen in de oceaan. En denk eraan: wij als levensvorm zijn uiteindelijk afkomstig uit de oceaan en zonder gezonde oceanen kan moeder Aarde niet in leven blijven. Enfin, leest u het artikel – waarschuwing: het is lang en in het Amerikaans – zelf maar hier.

Er is trouwens nog een interessant artikel – ook Amerikaans, maar veel korter – dat u zou moeten lezen: over het rapport van de commissie die de boel moest onderzoeken. Daar kunt u zien, wat de Obama-regering allemaal te verwijten is en dat er ook nog Amerikanen zijn die NIET alles goed vinden wat hun regering doet.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s