GROOTgraaier Balkenende

Hij heeft het end van de balk in eigen oog, al lette hij nog zozeer op de splinter in dat van anderen. En wij/ik ons/me maar afvragen: waarom zo laag die Balkenende-norm? Is het leiden van een land dan minder moeilijk dan bijvoorbeeld het managen van Unilever, of Shell, of BP? Nu weten we het allemaal: Als je maar lang genoeg premier/minister/kamerlid bent kan je ZIJ-instromen en dat wil zeggen, dat het geld met Ba(l)(k)ken binnenstroomt. Je moet natuurlijk wel geregeld de VOC-mentaliteit propageren, anders heb je bij het grootkapitaal niet genoeg geloofwaardigheid.

1 februari 2011, 10:19 in nrc.nl 

====De nieuwe norm voor Balkenende: 7,5 ton per jaar

BALKENENDE PARTNER BIJ ERNST&YOUNGBalkenende, gisteren in het kantoor van Ernst & Young Foto WFA 

Binnenland

Oud-premier Balkenende krijgt voor zijn nieuwe baan per 1 april, partner bij internationaal accountantkantoor is Ernst & Young, naar schatting een salaris tussen de zeven en acht ton, staat vanmorgen in nrc.next.

Ernst & Young Nederland geeft geen winstcijfers (de basis voor het salaris van partners), maar boekte over het gebroken boekjaar 2008-2009 een omzet van 720 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Pieter Jongstra wil desgevraagd wel kwijt wat daar voor winst overblijft: „Gemiddeld 500.000 euro per partner.”

Jonge partners bij de firma starten met een winstdeling van 250.000 euro, ontdekte de krant. In een periode van acht tot tien jaar kan men de maatschap verder ‘ingroeien’ om op het volledige winstdeel uit te komen. Dat ligt bij Ernst & Young tussen zeven en acht ton.

Balkenende wordt, zo bevestigt managing partner Jongstra, een zij-instromer die „op basis van zijn ervaring” meteen op het hoogste niveau binnenkomt. Indien de firma het winstniveau weet vast te houden zal hij dus naar schatting 750.000 euro verdienen.

Uitgaande van zijn oude salaris als minister-president (de Balkenendenorm: 188.000 euro) gaat Balkenende dus naar schatting vier keer zo veel geld verdienen. En, voegt nrc.next daaraan toe: “nog wel iets meer, want hij blijft één dag in de week werken als bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.”====

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s