Zoekt u een goede baan?

Awel, vinden is heel makkelijk: doe zoals Camieltje en je hebt hem zo. Je moet natuurlijk wel eerst de nodige bruine neuzen halen. En ja er zijn natuurlijk altijd mensen, die er bezwaar tegen hebben, maar een kniesoor die daarop let.:

“Uit nrc.nl 15 februari 2011, 14:17

Nieuwe baan Camiel Eurlings bij KLM zet kwaad bloed

Economie Camiel Eurlings wordt de nieuwe directeur van KLM Nederland. Hij gaat de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij leiden, meldt KLM. GroenLinks en SP reageren kritisch op het nieuws.

Eurlings neemt bij KLM de directieportefeuille over van Peter Hartman, die wel aanblijft. De directie is verder uitgebreid met commercieel directeur Erik Varwijk.

Eurlings maakte vorig jaar, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, bekend na zijn ambtstermijn als minister van Verkeer zich terug te trekken uit de politiek. De CDA’er werd wel gezien als toekomstig leider van zijn partij. Zelf zei hij vanwege zijn gezinsleven niet langer op de voorgrond actief te willen zijn.

Als minister van Verkeer voerde Eurlings de vliegtaks in, tot grote onvrede van onder meer Schiphol en KLM. Maar hij bleek niet ongevoelig voor de negatieve effecten op de Nederlandse luchtvaartsector die deze toeslag had. In 2009 werd de vliegtaks weer afgeschaft. “We moeten onze luchtvaart concurrerend houden,” zei hij destijds.

Kritiek SP en GroenLinks, ‘schijn van belangenverstrengeling’
GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren vindt het kwalijk dat Eurlings nu een baan krijgt bij een bedrijf waarover hij in zijn vorige functie beslissingen nam. “Het wekt de schijn van belangenverstrengeling”, zegt ze tegen persbureau Novum.

Vorig jaar gingen al geruchten over een overstap van Eurlings naar KLM. Van Tongeren vroeg Eurlings in juni om opheldering tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. Eurlings antwoordde toen dat een nieuwe baan ‘niet aan de orde’ was.

SP-leider Emile Roemer vindt dat Eurlings destijds al openheid van zaken had moeten geven. “Formeel heeft Eurlings niet gelogen en ik gun hem zijn nieuwe baan, maar het is niet fraai hoe hij hier als minister mee om is gegaan.”

Van Tongeren pleit voor een onafhankelijke ethische commissie die moet beoordelen of ministers na hun ambtsperiode nieuwe functies mogen bekleden die een overlap hebben met de beleidsterreinen waarvoor zij verantwoordelijk waren. GroenLinks gaat het initiatief nemen om zo’n commissie in het leven te roepen.”

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in baan, macht, politiek, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s