Strafzaak Khadaffi et al

Zojuist een vraag aan het ministerie van Buitenlandse Zaken gezonden: “WAAROM doet Nederland niet mee met het sponsoren door Engeland en Frankrijk van een motie van de VR, waarin gevraagd wordt om een berechting van Khadaffi et al wegens misdaden tegen de mensheid door het – Notabene in Den Haag gevestigde – Internationaal Strafhof Internationaal Strafhof. Vergeet minister Rosenthal ineens zijn grote woorden als het gaat om daden?”

Ditnaar aanleiding van een artikel in McClatchy Ik heb trouwens in de commentaar van die rubriek gevraagd of het lafheid van de VSA was, dat ze het verdrag over het ICC nog steeds niet getekend hadden.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Internationaal Strafhof, Khadaffi, Libie, macht, politiek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Strafzaak Khadaffi et al

 1. delahaye says:

  De VS staat boven de wet, net als Israel.
  Er is zelfs een wetje aangenomen in de VS wat het mogelijk maakt een invasie in Nederland te plegen indien VS onderdanen in Scheveningse cellen zitten, om die te bevrijden.
  Verder is wat Ghadaffi zijn volk heeft aangedaan en nog aandoet niets vergeleken met wat de VS Irak en Afghanistan heeft aangedaan en nog aandoet.
  Blair en vader en zoon Bush zijn nog op vrije voeten.

 2. delahaye says:

  Ik heb de pest aan krokodilletranen, vooral bij de westerse hypocriete roversbende.
  Verder behoor ik bij degenen die tot de conclusie zijn gekomen dat Roosevelt bewust Pearl Harbour provoceerde (met onmisbare hulp van Wilhelmina, zij moet geweten hebben dat dit tot de bezetting van toen Nederlands Indië kon leiden), en dat 11 sept door de Bushbende op touw is gezet.
  Dus krokodilletranen over een dictatortje over zes miljoen mensen, ik walg er net zo van als Bleker van de PVV, maar ik verontschuldig me niet.

  • hansdekoning says:

   “Verder behoor ik bij degenen die tot de conclusie zijn gekomen dat Roosevelt bewust Pearl Harbour provoceerde (met onmisbare hulp van Wilhelmina, zij moet geweten hebben dat dit tot de bezetting van toen Nederlands Indië kon leiden), en dat 11 sept door de Bushbende op touw is gezet.”

   Je duikt wel heel erg diep in de complottheorie, delahaye, ook in die tijd bestond voor het gedrag van de vorstin ministeriële controle en de regering in Nederland kon de gevolgen voor de ook toen al bestaande onrust in Indië n.a.w. goed inschatten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s