Vrijheid van meningsuiting?

Dat hadden we hier toch? Niet alleen in Europa, maar ook – en speciaal – hier in Nederland?

Nou, blijkbaar toch niet, als je maar voldoende druk uitoefent op je leden, krijg je ze er wel toe om hun mond te sluiten. Ik veronderstel tenminste dat dat het is, wat is gebeurd. Minder welwillende opties zijn er natuurlijk te over.
Uit nrc.nl van :
27 februari 2011, 07:36
Website kritisch CDA-lid Yasar Vural offline
door Jules Seegers
Binnenland

De website van CDA-Statenlid Yasar Vural is niet meer bereikbaar. De pagina van het kritische Zuid-Hollandse lid riep kiezers op niet op zijn eigen partij te stemmen, en ook niet op de VVD of PVV.

Vural wilde op deze manier het kabinet verlossen van een “ondemocratische en haatzaaiende PVV”. Geert Wilders noemde hij een “zieke geest” die “kwade doelen” nastreeft door “chaos en verwoesting te scheppen”, aldus persbureau Novum. Nu valt bij het openen van de website alleen nog te lezen dat deze “wegens technische problemen” tijdelijk offline is.

Het CDA benadrukte gisteren al dat Vural geen kandidaat meer is bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, aanstaande woensdag. “Zijn standpunt is bij ons bekend en er zijn wel meer CDA’ers kritisch. Hij is wel een uitzondering in de manier waarop hij het uit”, zei een woordvoerder. Vural was tijdens de vorige Provinciale Statenverkiezingen kandidaat, dit jaar niet meer.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in cda, politiek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vrijheid van meningsuiting?

 1. Piet de Vries says:

  Vrijheid van meningsuiting is een lachertje, zoals iedereen weet die op fora opvattingen en visies naar voren bracht of nog probeert te brengen die niet stroken met de gangbare.
  Dat geldt ook als die opvattingen niet uit de lucht zijn gegrepen maar gebaseerd zijn op boeken van historici die niet zomaar aan de kant kunnen worden geschoven.
  Op dit moment blijkt dat uit een Hitler tentoonstelling in Berlijn, wat daar te zien is weet ik niet, maar er kwamen 250.000 bezoekers, en niet alleen Nazi aanhangers zoals werd gevreesd.
  Degenen die bij VK afwijkende opvattingen naar voren brachten, kritiek op joden en afwijkende ideeën over de tweede wereldoorlog lijken het meest verwerpelijk te zijn, weten hoe er geen vrijheid van meningsuiting is.
  De combinatie van beide, twijfel aan de officiële holocaust, leidt zelfs tot hoge boetes en gevangenisstraffen, argumenten spelen daarbij geen enkele rol meer, zelfs die van iemand die gaskamers bouwt en onderhoudt voor de VS overheid, die die dingen nog in bedrijf heeft.
  Er is voor mij weinig hoop dat Assange, op dit moment de martelaar voor vrijheid van meningsuiting, niet uiteindelijk in een VS gevangenis zal wegrotten.
  De VS wenst geen herhaling van dit debakel, en er moet dus een voorbeeld worden gesteld.
  Moslims hebben dagen van woede, en met toenemend succes, ik zie nog niet hoe Assange gered zal worden door dagen van woede in het westen van vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en wat er nog meer aan sprookjes wordt rondgestrooid.
  Zelfs Groen Links blijkt een VS bezetting te willen steunen.
  Welke wortels en stokken hierbij zijn gebruikt zullen we wel nooit te weten komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s