ING weg ermee.

Wel meevreten uit de staatskas, profiteren van de belastingbetaler – dus ook van ING-medewerkers – terugbetalen, maar nog niet alles EN bonussen rondstrooien voor de top, maar dan de gepensionneerden – oud-medewerkers EN belastingbetalers – laten stikken op de nullijn. Ik mag geen haat zaaien, maar het wordt tijd dat de kamer haar collectieve verontwaardiging niet alleen met de mond belijdt, maar metterdaad kracht bijzet: terugeisen die nog verschuldigde steun, NU METEEN. Anders lijkt de verontwaardiging teveel op hypocrisie.

Trouwens … aan hun instemming met de “bankierscode” kleeft ook een luchtje, want waarvoor deden ze dat? Juist, om riante “beloningen” na hun politieke loopbaan veilig te stellen; immers iedereen valt graag met een gouden parachute in een warm nest. Bovendien verhef je op die manier je toekomstige pensioen-aanspraken ver boven die van het gewone – kiezers – volk. Bewijzen? Lodewijk de Waal (zie hieronder) en Wouter Bos (zie de link) om mee te beginnen.

Waarom blijven we ons toch voortdurend als makke schapen gedragen? Heeft Wilders ons zozeer beïnvloed dat we het voorbeeld van de Arabische opstandelingen niet meer kunnen volgen? Of maak ik me nu weer schuldig aan het opzetten tot opstand? Is dat eigenlijk wel strafbaar?
====Uit De Telegraaf van 18 maart 2011
PvdA’er spekt portemonnee ING-top

door Inge de Brouwer en Wouter de Winther
DEN HAAG – Het was PvdA-prominent Lodewijk de Waal persoonlijk die ING-topman Jan Hommen een bonus van 1,25 miljoen euro heeft bezorgd. De
mmissaris en oud-vakbondsleider op een 9,2 gewaardeerd, waardoor Hommen boven op zijn reguliere loon nog eens 92 procent van zijn jaarsalaris cadeau krijgt
.==== Dat deed hij volgens het beleid , dat was vastgesteld door Wouter Bos toen hij nog minister van Financiën was, dus volgens de regels. ====

====Uit nrc.nl op 19 maart 2011, 13:19

ING bevriest pensioenen ondanks winst

door Peter van der Ploeg
Economie
ING stelt geen geld beschikbaar om de pensioenen van oud-medewerkers in 2011 te verhogen. De nullijn voor de oud-medewerkers staat in schril contrast met de bonussen die de top van het concern over 2010 krijgt. Het pensioenfonds van ING heeft een arbitragecommissie ingeschakeld. De Tweede Kamer vindt dat de bestuurders zelf het goede voorbeeld moeten geven.

De pensioenen van oud-medewerkers van ING zijn ondergebracht in een apart pensioenfonds. De verhoging van de uitkeringen moet echter uit de zak van het bedrijf zelf komen. De bank-verzekeraar stelt nu echter geen geld beschikbaar voor de indexatie, schrijft persbureau Novum. Ook vorig jaar hanteerde ING de nullijn.

‘Uitblijven verhoging pensioenen uitsluitend om zwaarwegende redenen’
Volgens het pensioenfonds heeft ING beloofd dat de verhoging van pensioenen uitsluitend om zwaarwegende redenen zou uitblijven. Het concern maakte deze week een nettowinst over 2010 van ruim drie miljard euro bekend.

In het TROS-radioprogramma Kamerbreed waren de fractievoorzitters van VVD, PvdA en CDA ontstemd over het besluit om voor het tweede jaar op rij de pensioenen van de oud-medewerkers niet te indexeren, zeker in het licht van de uitgekeerde bonussen. Ze vinden dat de bankiers in dat geval het goede voorbeeld moeten geven, ook al vallen de bonussen binnen de gemaakte afspraken.

Deskundigen moeten oordeel vellen
In de arbitrageprocedure die het pensioenfonds nu is begonnen moeten drie externe deskundigen een bindend oordeel vellen. De verwachting is dat de beslissing nog enkele maanden op zich laat wachten. De Vereniging Senioren ING laat op haar website weten ook een procedure te beginnen, samen met vakbond FNV. Die procedure staat los van de arbitragezaak.

De Tweede Kamer was eerder deze week ernstig ontstemd over de hoge bonussen bij de bank-verzekeraar. ING-topman Jan Hommen krijgt over 2010 een bonus van 92 procent van zijn vaste salaris, oftewel 1,25 miljoen euro. In totaal ontvangt hij 2,6 miljoen. De ING-top krijgt behalve een bonus ook een salarisverhoging van 2 procent. De bank-verzekeraar had een paar jaar geleden staatssteun nodig om overeind te blijven. ====

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, arabische revolutie, Democratie - Media - Meningsuiting, Integere Politiek, macht, Opiniemakers, TOEKOMST and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ING weg ermee.

 1. baruman says:

  Ik deel je verontwaardiging. Grote schande. Het wordt inderdaad tijd dat de volksvertegenwoordiging eens kleur gaat bekennen en helder laat zien dat we dit soort zaken niet meer pikken.
  Aanbeveling!

 2. baruman says:

  En nog wat:
  het is verbazingwekkend dat de ING maar in feite alle banken niet inzien, laat staan begrijpen hoe schandalig hun houding naar de samenleving is. Die moet de ene bezuiniging naar de andere maar begrijpen onder het motto dat het “zo goed is voor het land”.

 3. Aad Verbaast says:

  De Waal als oud-vakbondsman werd met veel bombarie binnengehaald daar om het hele salaris en bonus systeem aan te pakken. We zien nu de resultaten na een jaar ‘hard’ werken. Schandalig natuurlijk wat hier gebeurt.

 4. jantiena63 says:

  Waarom een bonus ? ? doet hij zijn werk beter dan de baliemedewerker?? misschien meer verantwoordelijkheid maar daarvoor krijgt hij ook een hoger salaris dan de baliemedewerker. Er moet overal bezuinigd worden, lonen worden bevroren dus stoppen met die bonussen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s