Ook de Jager stelt zijn corporate toekomst zeker.

Zoals gewoonlijk slaat De Jager de politieke plank opzettelijk weer volledig mis uit angst, dat hij na zijn politieke carriere niet meer aan definancieel veel aantrekkelijker bak komt. Hommen ZELF schrijft, dat de ING-top het signaal, dat van de bonus verlening uitging naar de samenleving onvoldoende heeft ingeschat. Dat is een eufemisme voor de bij die top ontstane angst voor gevolgtrekkingen die de houders van ING-bankrekeningen wel eens zouden kunnen trekken.
Ik citeer uit VK.NL
AMSTERDAM – Minister Jan Kees de Jager (Financiën) is verheugd over de beslissing van de ING-top om af te zien van de bonussen en een salarisverhoging. Volgens hem is het een signaal dat zelfregulering wel degelijk kan werken.
‘Zeer goede stap van de ING-top om van bonus en salarisverhoging af te zien. Daarmee lopen ze vrijwillig al vooruit op mijn aangekondigde wetgeving. Het gaat dus verder dan de in verleden gemaakte afspraken’, aldus De Jager op Twitter.

Waar twittert de Jager eigenlijk over:

Hommen schrijft in de Volkskrant van vandaag dat de ING-top onvoldoende heeft geschat welk signaal van de bonus uitgaat naar de samenleving. De ING-bestuurders zullen geen variabele beloning meer ontvangen, zolang de steun die ING van de staat heeft gekregen, niet volledig is terugbetaald, laat hij weten

Boos
Vorige week bleek uit het jaarverslag van ING over 2010 dat Hommen boven op zijn salaris van 1,35 miljoen euro ook een bonus zou ontvangen van 1,25 miljoen euro. De Tweede Kamer en ook de vakbonden reageerden boos . Minister Jan Kees de Jager van Financiën kondigde zondag aan dat hij in de wet gaat vastleggen dat banken die steun krijgen van de Staat, geen bonussen meer mogen uitkeren aan de bestuurders.

Lees meer in de Volkskrant Nou dat doen we dan maar: Volkskrant 22-03-2011, pagina 1
Top ING ziet toch af van bonus
XANDER VAN UFFELEN
AMSTERDAM
Bestuursvoorzitter Jan Hommen van ING en zijn medebestuurders zien af van hun bonus over 2010. Ook zullen de bestuurders geen variabele beloning meer ontvangen zolang de bank-verzekeraar nog staatssteun krijgt. Dat schrijft Hommen vandaag in de Volkskrant.

Vorige week werd bekend dat Hommen boven op zijn vaste salaris van 1,35 miljoen euro ook een jaarbonus zou ontvangen van 1,25 miljoen. Deze bonus was conform de bankencode en de afspraken die met het ministerie van Financiën zijn gemaakt. Politici, vakbonden en klanten reageerden niettemin woedend.

ING is van plan om de resterende staatsteun in 2011 en 2012 terug te betalen. Dat betekent dat Hommen en zijn collega’s ook volgend jaar geen bonus zullen ontvangen. Hommen schrijft dat zijn stap duidelijk moet maken dat ING zijn klanten centraal stelt. ‘Daar moet onze aandacht op gericht zijn.’

Maar ja, je moet toch wat als minister met een zachte g. Je moet toch iets zeggen en zeker op twitter: tweet, tweet, anders ben je er niet.

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, cda, Integere Politiek, TOEKOMST and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s