Negen doden bij nieuwe demo tegen koranverbranding in Afghanistan

Aiaiai dat ligt wel erg dicht bij Kunduz. Mazar-e-Sharíf ligt namelijk in de provincie Balkh en dat is de buur ten westen van de provincie Kunduz, waar “onze” – dat wil zeggen die van ministers Rutte, Rosenthal, Opstelten, Hillen en een meerderheid van de tweede kamer laten we dat vooral niet vergeten – politietrainers heengaan. En dat – met “fitna 2” van Wilders in het niet zo verre verschiet – zou in tegenstelling tot het uitkomen van “fitna 1” wel eens tot wraakacties op Nederlanders kunnen leiden. Want ook in “fitna 2” zal Geert wel weer uitpakken tegen de ideologie Islam en vertellen, dat de Koran helemaal geen heilig boek is. Eén gekke dominee in Florida, die in een nagemaakte rechtzaak de Koran veroordeelt en vervolgens door verbranding “executeert”* is nog tot daaraan toe, maar een partijleider in Nederland, die de regering aan een meerderheid helpt en een groot deel van de bevolking achter zich heeft staan,is echt wel wat anders en daar zijn de Taliban ook van op de hoogte, reken daar maar op. Ben toch benieuwd, wat Rutte et al daar nu tegen gaan doen. Want net zo als in Amerika het verbranden van andermans heilig boek onder de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting schijnt te vallen, zal dat met “fitna 2” hier in Nederland ook wel het geval zijn. Tenzij het gerechtshof in Amsterdam over “fitna 1” anders oordeelt natuurlijk.

*Noot: Men “executeert” wat af tegenwoordig, doodgewone moorden worden ook al vaak executies genoemd.

2 april 2011, 09:40 in nrc.nl
door Pim van den Dool
Buitenland

Een demonstratie tegen de koranverbranding in Mazar-e-Sharíf liep gisteren volledig uit de hand.
door Pim van den Dool
Buitenland
Bij een demonstatie tegen een koranverbranding door een Amerikaanse dominee in de VS zijn vanochtend in de Afghaanse stad Kandahar minstens negen doden en 73 gewonden gevallen. Dat zei een Afghaanse functionaris tegen persbureau AFP.
Een verslaggever van AFP in Kandahar meldde dat hij kogels heeft gehoord en dat er tijdens de betoging met stenen werd gegooid. Volgens AP probeerden de demonstranten voertuigen en winkels in brand te steken. Het is nog onduidelijk hoe de slachtoffers precies gevallen zijn en wat de precieze aanleiding is voor de geweldsescalatie.
Het nieuws over de slachtoffers in Kandahar komt een dag nadat zeven VN-medewerkers werden gedood door een menigte in Mazar-i-Sharif. In die stad had gisteren ook een demonstratie plaats tegen de Amerikaanse dominee Terry Jones, die op 20 maart een Koran verbrandde en foto’s van het gebeuren op zijn website plaatste.

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Afghanistan, Alles is Recht en Onrecht, Amerika en politiek, defensie, Democratie - Media - Meningsuiting, islam, Koranverbranding, rosenthal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Negen doden bij nieuwe demo tegen koranverbranding in Afghanistan

 1. P.H.M.van de Kletersteeg says:

  De enige verantwoordelijke in deze is de islam, hun achtelijkheid en bloeddorst kent geen grenzen.

  Toen een paar jaar geleden in Turkije een drukkerij in de fik werd gestoken waar bijbels werden gedrukt en de directeur vermoord–gingen ze toen ook in Staphorst moslims om zeep helpen?

  Waar zelfs maar een minimale beschaving is, is geen plaats voor de islam.Nu niet en nooit niet.

  Fitna liet alleen maar een stukje van de realiteit zien.
  Niet b.v. een steniging van een 14 jarig meisje ,dat door de moslim clan meervoudig verkracht was, en daarvoor ter dood veroordeeld.
  Ze waren 2 uren aan het stenen gooien voor het arme kind dood was.

  DAT is het ware gezicht van de islam.
  Wat wil je; ze olgen Mohammed; en daarom is het toegestaan in Saoudie met een kind van 9 te trouwen.
  Daarnaast was Mohammed een massa moordenaar, sadist, pedofiel, rover en waanzinnig vanaf zijn veertigste.

  Ik hoop, dat de realiteit van de islam nu eens zonder enige terughouding in fitna 2 komt; Fitna 1 was veel te voorzichtig

  Ga jij maar ekker de islam verdedigen; zelfs Hitler is in de leer geweest bij de islam; daar heeft hij zijn holocaust ideetjes opgedaan.

  • hansdekoning says:

   Geachte heer Van de Kletersteeg,

   Eerlijk gezegd heb ik genoeg van steeds weer hetzelfde anti-islam verhaal. Zelf ben ik ook tegen godsdienst – welke dan ook – maar dat is nog geen reden om de beoefenaars van die godsdienst overal de schuld van te geven. U had zich n.a.w. beter thuis gevoeld in de tijd van de kruistochten, toen christenen er in het midden- oosten op los moordden. Uw verhaal zal ik nog een keer plaatsen, daarna verwijder ik het elke keer als ik het op mijn blog aantref.

   Gegroet,
   H. de Koning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s