Speeltjes voor luchtmachtelite nog steeds belangrijker dan mensen

Zoals blijkt uit de berichtgeving in de Volkskrant. Het lijkt erop dat Hillen – en de andere leden van het kabinet – blijven geilen op het geluid van gierende straaljagers. Al stoten ze er daar ook nog eens een aantal van af. Wat erger is, is dat ze ook op de Marine- het oudste krijgsmachtonderdeel en het enige waar Nederland echt goed in is – gaan bezuinigen, vaartuigen – zelfs die nog in aanbouw zijn – verkopen. En waartoe? Voor een TWEEDE testtoestel. Straks zijn alle testtoestellen van de JSF nog van Nederland En of die industrie van ons er echt veel beter van wordt, valt nog te bezien, Amerikanen zijn in dit opzicht totaal niet te vertrouwen, ze belazeren zelfs hun eigen volk. Enfin, leest u zelf maar: Volkskrant 07-04-2011, pagina 2
Gedwongen ontslagen op Defensie: meer dan 5.000 man
THEO KOELÉ
DEN HAAG
Meer dan vijfduizend militairen en ambtenaren op het ministerie van Defensie worden gedwongen ontslagen. Zelfs militairen in de hoogste rangen worden niet ontzien, aldus bronnen rond het kabinet.
Het kabinet beslist vrijdag over bezuinigingen van een miljard euro bij Defensie. De militaire vakbonden spreken op voorhand van een ‘dramatisch besluit,’ waartegen ze te hoop zullen lopen.
Het credo van minister Hans Hillen (CDA) luidde de afgelopen maanden dat gedwongen ontslagen niet uitgesloten zijn. Hillen meldde vorig jaar dat tienduizend arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Bij de uitwerking van de bezuinigingsplannen, die hun weerga niet kennen in de geschiedenis van de krijgsmacht, bleek dat gedwongen ontslagen op grote schaal onvermijdelijk zijn.
Zowel in de ‘Haagse bureaucratie’ als bij operationele eenheden wordt fors gesneden. Alle tanks worden afgestoten, evenals de Cougar-helikopters die werden ingezet in Afghanistan. Het aantal F-16’s wordt verminderd, mogelijk met meer dan eenderde van de huidige 87 toestellen. Marinevaartuigen worden verkocht. Dat geldt zelfs voor schepen die in aanbouw zijn.
Alle bezuinigingen ten spijt zal het kabinet vrijdag besluiten tot de aanschaf van een tweede JSF-testtoestel ter waarde van bijna 100 miljoen euro. De Amerikaanse Joint Strike Fighter is de gedoodverfde opvolger van de F-16. Met de aankoop van het testtoestel wordt de deelname van Nederlandse bedrijven bij de ontwikkeling en productie van de JSF gewaarborgd.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, defensie, Democratie - Media - Meningsuiting, hillen, industrie, Integere Politiek, krijgsmacht and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s