Kamermeerderheid steunt aankoop tweede testtoestel JSF.

Dat de SGP voorstemde is zo verwonderlijk niet, “de overheid draagt het zwaard immers niet teveergeefs.” Dat deed een andere overheid tussen 1949 en 1945 ook niet TOTDAT eindelijk duidelijk werd, dat het uitverkoren volk dreigde uitgeroeid te worden en de ruzies in eigen kring (afsplitsing van de Vrijgemaakten) eindelijk hun beslag hadden gekregen. Ik ben er nog steeds niet achter welke reden nu de belangrijkste was. En dat de PVV – ondanks het feit, dat ze nog steeds tegen de aankoop van alle gewenste toestellen zijn – vóór stemde is puur politiek opportunisme. Ik ben trouwens benieuwd, waartegen ze het uit willen ruilen. Grenzen dicht voor tunesiërs? Nah, dat was Hard Leers toch al van plan. Abou Taleb weg als burgemeester van Rotterdam? Nou moet ik oppassen, straks breng ik ze nog op ideetjes.
woensdag 20 april 2011 21:52 in Google Nieuws.
Kamermeerderheid steunt aankoop tweede testtoestel JSF
Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft woensdag ingestemd met de aankoop van een tweede testtoestel van de Joint Strike Fighter (JSF). VVD, CDA, PVV en SGP hebben hun steun geuit voor de aankoop. Linkse oppositiepartijen zijn boos en vrezen dat Nederland vastzit aan het Amerikaanse gevechtsvliegtuig.
‘Uiteindelijk zal Nederland de JSF heus wel aanschaffen. Het is in het nationale belang om eerst en vooral een betrouwbare NAVO-bondgenoot te zijn. Dat is de beste waarborg voor veiligheid. Voor een middelgroot land heeft Nederland – zo is ook in Irak en Afghanistan gebleken – een bruikbaar leger, dat snel kan schakelen met de grote broers.’

Regeringspartijen VVD en CDA zeggen dat een volgend kabinet beslist of Nederland doorgaat met de opvolger van de F-16.

Duur
Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) heeft gezegd dat Nederland 277 miljoen euro kwijt is als een volgend kabinet niet kiest voor de JSF. Dat is het bedrag dat is gestoken in de twee testtoestellen en de opleiding van Nederlandse piloten. Zij gaan daar medio 2012 voor naar de Verenigde Staten.

De PVV heeft aangegeven in te stemmen met de aanschaf van het tweede testtoestel, maar staat niet achter het opleiden van Nederlandse piloten. PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt de training te duur en wil deze uitstellen.

Brinkman heeft tijdens het debat gezegd dat zijn partij nog steeds tegen de aankoop van het gevechtsvliegtuig is. De partij gaat hiermee alleen akkoord omdat in ruil daarvoor andere zaken geregeld kunnen worden met de coalitie.

Tegen
Nederland heeft extra tijd gekregen van de Amerikanen om een beslissing te nemen over de aankoop van testtoestellen. Voor 30 april moet een beslissing zijn genomen, anders vallen de kosten hoger uit.

Oppositiepartij PvdA is fel tegen de aankoop van het toestel. Brinkman viel de partij opnieuw aan omdat zij in 2007 wel instemde met de aankoop van twee testtoestellen om ‘op het regeringspluche’ te kunnen zitten.
Door Shari Deira

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, cda, christendom, defensie, industrie, krijgsmacht, lobbyisten, opportunisme, politiek, PVV, SGP and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s