Holocaust

Elke keer als er – terecht – verwezen wordt naar de ZES miljoen slechtoffers van de Fuehrer, bekruipt mij de neiging om te wijzen op de HONDERD miljoen van die andere leider: Stalin. Die worden maar al te gemakkelijk vergeten, het ijzeren gordijn hangt er nog steeds. Ook al ben ik het niet in alle opzichten eens met de zoon van Rost van Tonningen, hij heeft in één opzicht gelijk: het wordt tijd, dat we ophouden kinderen van “foute” ouders met de vinger na te wijzen. En als die kinderen het niet eens met hun ouders bleken te zijn, is het daar trouwens nooit een goede tijd voor geweest. Dat lijkt mij teveel op die god van het eerste gebod, die “de zonden der vaderen zal bezoeken aan hun kinderen tot in het derde en vierde geslacht” en daar – zie de “erfzonde” in feite nog steeds mee bezig is.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, Democratie - Media - Meningsuiting, filosofie, Integere Politiek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Holocaust

 1. jegrotevriend says:

  De holocaust is een zeer beladen onderwerp, dus wat ik nu ga schrijven zal wel niet in dank worden afgenomen, helaas zijn feiten feiten.
  Niemand bestrijdt dat er jodenvervolgingen waren, in de tweede wereldoorlog.
  Over het hoofd wordt gezien dat die niet alleen door Hitler en z’n mannen geschiedden, maar ook, en niet in geringe mate, door ‘gewone’ Polen, Litauers, Ukrainers, Russen, etc.
  Nog in 1946 was er een pogrom in Polen.
  Joden waren in O Europa, het Europa O van Duitsland, niet bepaald geliefd.
  Wie de boeken daarover aandachtig leest weet ook waarom, Solsjenytsyn beschrijft het zeer gedetailleerd, maar ook de van afkomst Poolse jood Jan T Gross laat het doorschemeren: economische macht.
  Dan is inmiddels het aantal Auschwitz doden teruggebracht van vier miljoen naar 1.1 miljoen, merkwaardigerswijs is de zes miljoen gelijk gebleven.
  Wie zich er in verdiept heeft welk bewijs er is dat er mensen in gaskamers zijn omgebracht heeft daar grote twijfels over.
  Dan is er nog de vraag waarom Hitler de joden liet deporteren, de theoloog Hans Jansen, dat is dus niet het maatje van Wilders, legt uit dat dat gebeurde omdat Hitler joden verantwoordelijk achtte voor de tweede wereldoorlog.
  Hans Jansen vindt dat natuurlijk onzin, maar wie veel weet over de mannen die Roosevelt aan de macht brachten vraagt zich af of het onzin is.
  De joodse oorlogsverklaring aan Duitsland was van 1933.
  Ik zie er maar van af een lange lijst van titels over de jodenvervolgingen en over het uitbreken van de tweede wereldoorlog te specificeren.
  Dit is de tijd helaas van googelaars en wikipedia wijzen.
  Tot slot, ook zonder gaskamers trof uiteraard de gedeporteerde joden een vreselijk lot, en ik denk dat vrijwel niemand van hen enig idee had waarom ze werden vervolgd, de maatjes van de mannen achter Roosevelt waren tijdig vertrokken.
  Alleen de jood Klemperer lijkt enig idee gehad te hebben, zoals blijkt uit zijn boek over zijn ervaringen gedurende de tweede wereldoorlog.
  Dat boek is alleen al interessant vanwege zijn beschrijving van de bombardementen op Dresden, waar hij woonde, met zijn arische vrouw.
  Verder kan ik niet naleten op te merken dat ik walg van de Bin Laden berichtgeving, ik behoor tot degenen die zich door de feiten gedwongen zien te concluderen dat de VS zelf 11 sept in scene zette.
  Als je je dat één keer hebt gerealiseerd geloof je natuurlijk nooit meer één woord wat vanuit Washington komt.
  Het strekt de Duitsers tot eer dat 52 % van mening is dat Bin Laden voor een gerecht had moeten worden gebracht.

 2. fulpsvalstar says:

  Zeer juist, zie mijn commentaar bij de column van de heer Rost van Tonningen in de Volkskrant van gisteren:

  FulpsValstar schreef op 05-05-2011 19:25 Waarschuw de redactie

  @eva.m.kellerman,
  Ik ken -en dat is geen grapje- een Dr.Joseph Mengele, Facharzt fuer innere Krankheiten. Hij is geboren in Engeland in 1944 uit ouders die niets met de oorlog te maken hadden, zijn moeder was Engels.
  Jupp is geen familie van…. en hij vertikt het zijn naam te veranderen omdat die ook gedragen is door een monster.
  @Grimbert Rost van Tonningen, schaam u voor niets, u kunt rustig uzelf zijn, mensen die u nadragen wat uw ouders verkeerd gedaan hebben begrijpen de wereld niet.
  Voor het geval iemand denkt dat ik in die oorlog niets verloren heb….tik bij de nederlandse wiki de naam Valstar in en de eerste die u tegenkomt is mijn vader, een belangrijk verzetsman, dat zegt totaal niets over mij, net zo min als de naam van uw ouders iets over u zegt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s