Commissie Buitenlandse Zaken en het Amerikaanse Imperium

Mijne Dames en Heren,

Eens waren wij een machtig koninkrijk: Nederland, Nederlands Oost-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen, het kon niet op. Waartoe het allemaal geleid heeft, weet u misschien beter dan ik, hoewel ik er – geboren in Batavia en tot mijn 15e levensjaar met kleine tussenpozen in Indië en daarna Indonesië woonachtig – toch ook het nodige van af weet. Maar goed, in tegenstelling tot de Britten hebben wij onszelf nooit een keizerrijk – een imperium – willen noemen. Iets van die Angelsaksische arrogantie schijnt inmiddels de Atlantische oceaan overgestoken te zijn en in de Verenigde Staten van Amerika te gaan uitgroeien tot ongekende en catastrofale proporties. In het land, dat ons uit Indonesië en daarna uit Nieuw Guinea heeft verwijderd: koloniën waren uit en onmenswaardig. Daar was het merendeel van de Nederlanders in Indonesië het trouwens mee eens, alleen wilden wij een geleidelijke overgang naar zelfstandigheid, zodat er een kader behoorlijk kon worden opgeleid en de kans op corruptie – Multatuli had wel gelijk – tenminste iets verminderd kon worden. Dat heeft echter niet zo mogen zijn en de Indonesiërs worden nu dus door hun eigen elite uitgebuit, onderdrukt en in de steek gelaten.

Voordat wij echter helemaal aan de schortenbanden van de VSA vastgebonden raken, zou ik u willen verzoeken de inhoud van onderstaande internetpagina goed tot u te laten doordringen en vervolgens uw invloed aan te wenden bij minister Rosenthal en het kabinet de regering Obama niet op haar woord te geloven en ons in elk geval niet slaafs aan het noodlot, dat Amerika ongetwijfeld te wachten staat, te verbinden. Door het faciliteren van de totstandkoming van de JSF bijvoorbeeld. Er zijn trouwens voorbeelden te over van onze navolging van Amerika, m.b.t. hun behandeling van de groot corporatie, hun paranoïde angst voor terreur en voor drugs en hun ongezonde MacDonalds levenswijze. Ik vertrouw op uw gezonde verstand en op de wortels die u heeft in de oude continenten Afrika en Europa.

Met vriendelijke groet,

H. de Koning

De site: http://www.informationclearinghouse.info/article28115.htm

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, TOEKOMST and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Commissie Buitenlandse Zaken en het Amerikaanse Imperium

 1. Heel goed dat je ons hierop attendeert. Van Uri Rosenthal hebben we, vrees ik, weinig te verwachten. Die hoort graag bij de meelopers, die de Verenigde Staten juist uitnodigen om hun empire te vestigen. We zullen het moeten hebben van andere overheden, die minder slaafs achter de Amerikaanse politici aan lopen.
  Gelukkig overigens wel dat er nog Amerikanen zijn die zelf zoiets onder de aandacht brengen, al wordt naar hen vermoedelijk in eigen land nauwelijks geluisterd.

 2. grotevriend says:

  Of wij er zo trots op zouden moeten zijn dat wij eens machtig waren is de vraag, het compleet uitmoorden van de bevolking van de Banda Zee Spice Islands toont wel aan hoe wij ons gedroegen.
  Verder stopte onze onafhankelijkheid al in 1688, toen onze Willem van Oranje een invasie in Engeland gelukte, en hij daar koning werd.
  Amsterdamse kooplieden uit die tijd wisten heel goed waar dat toe leidde, met tranen in hun ogen vertelden zij de Franse ambassadeur bij ons dat toen.
  Amsterdam werd wereldhoofdstad af, en opgevolgd door Londen.
  Sinds 1688 zijn wij een appendix van Britten, daarna een tijdje van Fransen, toen weer van Britten, en sinds 1947 of zo van de VS.
  Maar wij richten ons weer meer op ons buurland, iedereen die er een beetje van begrijpt is van mening dat er centraal in de EU veel meer macht moet zijn om die EU en de euro te redden, en hoewel formeel die macht dan in Brussel zit, zal die macht materieel in Berlijn zijn.
  En dan is het tegendeel gerealiseerd van wat Churchill wilde toen hij Europa propageerde, Duitsland onder de duim houden via een verenigd Europa, maar het is niet de eerste keer dat Churchill het tegendeel bereikte van wat hij wilde.
  Wat betreft die VS, 57 van de Fransen gelooft dat Strauss Kahn in een complot is gelopen, 37 % denkt van niet, de rest is onzeker.
  Geithner heeft al verklaard dat Strauss Kahn moet opstappen als IMF topman.
  Ik houd het niet voor uitgesloten dat de VS inderdaad zo desperate is dat ze dit soort dingen op touw zet.
  Het paraderen van Strauss Kahn geboeid met de handen op de rug voor de camera’s toont niet dat de VS enig respect heeft voor de man die de volgende Franse presidentsverkiezingen vermoedelijk gewonnen zou hebben.

 3. Hans Vogel says:

  Helemaal eens met deze oproep. Maar de voorgenomen nieuwe wet zal geen enkel verschil maken. De VS doen al jaren precies wat ze willen en trekken zich van internationaal recht niets aan, noch van die van andere landen. Nederland UIT de NATO, de VS uit Europa. Geen enkel contact met de VS behalve op ONZE voorwaarden!

 4. hansdekoning says:

  @Hans Vogel, een beetje erg radicaal naar mijn bescheiden mening, mijn waarde.

  Hoewel bij nader inzien: waar hebben we die NATO nog voor? Moskou bedreigt ons alleen nog maar met de hand aan de gaskraan en daar doe je niets tegen met wapens. En de Verenigde Staten van Amerika hebben inderdaad niets te maken in Europa, beide continenten zijn gedateerd; ze moeten alleen nog maar tot zich door laten dringen, dat de toekomst in China, in India en – wellicht – in Brazilië ligt. En ons met de NATO daartegen verdedigen? Daar zien zelfs Hans Hillen en Uri Rosenthal de dwaasheid wel van in, toch?

 5. grootevriend says:

  Na de instorting van de USSR in 1990 dacht ik toen nog onnozele dat NATO nu zou worden opgeheven.
  Waar wij NATO voor blijken te hebben: VS imperialisme.
  En wie bedreigt nu eigenlijk wie ?
  Slechts de VS, NATO, en Israel voeren oorlogen.
  En wat betreft de Russische gaskraan, ze hebben het geld hard nodig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s