En waarom krijg ik ….

… steeds meer het gevoel van “schipperen” bij alles wat de VWS-minister aan de kamer schrijft. Zorg voor de medemens is iets wat in dit kabinet duidelijk een zeer lage prioriteit heeft.
We globaliseren wat an, we privatiseren bij het leven en de zorg kost nu al veel meer dan hij in het tijdperk van het “ziekenfonds” ooit gekost heeft. Dat is ooklogisch als je bedenkt, dat tegenwoordig het “heilige bedrijf” er goed aan moet verdienen om de toppen – waar uiteindelijk “onze” politici hun eindbestemming in vinden – te kunnen blijven voorzien van heftige bonussen. Wanneer wordt er eindelijk geluisterd naar de stem van het gezonde verstand van bijvoorbeeld Geert Reuten, die zegt dat het volkomen nonsensicaal is om in tijden van economische recessie te bezuinigen.Balkenende II ging daar in 2003 al mee de fout in en de kabinetten sindsdien zijn al niet veel beter.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, opportunisme, politiek, TOEKOMST and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to En waarom krijg ik ….

 1. vriend says:

  Tja, bezuinigen doet de werkegegenheid afnemen, en degenen die getroffen worden door die bezuinigingen, niet alleen de werkenden maar ook de zwakken in de samenleving vinden dat niet leuk.
  Dat doet inderdaad de recessie toenemen.

  De andere kant van de medaille is de staatsschuld, die kun je niet, zie b.v. Griekenland, ongestraft laten oplopen, het leidt tot geldontwaarding, ook daar zijn weinigen mee gebaat, alleen de mensen met schulden.
  Deze discussies zijn sinds Keynes aan de orde van de dag.

  Het vervelende feit doet zich voor dat de rekening van de VS hypotheekzwendel ergens terecht moet komen, in de vorm van een verlaging van de levensstandaard.

  Zo ging het na 1929 ook.
  Alleen waren toen de overheden nog veel dommer, en die lieten alles maar failliet gaan.
  Nationalisme speelde toen ook een rol, de ellende begon met het faillissement van een grote Oostenrijkse bank, dat faillissment was te voorkomen geweest als de Fransen hadden ingestemd met een douane unie tussen Oostenrijk en Duitsland.
  De Oostenrijkers wilden in 1919 al helemaal geen onafhankelijkheid, ze wilden Anschluss, het reststaatje van het Habsburgse keizerrijk had geen toekomst.

  Ik hoorde net op Russia Today dat de VS niets van Strauss Kahn moest hebben, waarom werd helaas niet uitgelegd, misschien verklaart dat de ijver van de New Yorkse politie.
  Z’n opvolgster is een volgeling van Sarko, en Sarko is pro VS en pro Israel.

  En ik vrees dat Rutte gelijk heeft als hij zegt dat de solidariteit ergens ophoudt.
  Hij zei dat gemiddeld de Nederlander E 5000 per jaar voor zorg betaalt, en dat gezonden daar niet altijd het nut van inzien.

  Voor de AOW, een omslagstelsel, geldt hetzelfde.

  De pensioenfondsen zijn veel geld kwijtgeraakt door de VS zwendel, kapitaaldekking, en linksom of rechtsom treft dat degenen die deelnemen aan de pensioenfondsen, zowel de reeds gepensioneerden als degenen die hun pensioen nog aan het opbouwen zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s