Hartekreet

Dr.J. Albers uit Hoorn plaatste op zaterdag 4 juni 2011 een hartekreet in “Geachte Redactie” van de Volkskrant, waar ik me volledig bij aansluit.
Pil van Drion

Het is al jaren duidelijk dat de gezondheidszorg wordt afgebroken. De pgb’s zijn niet meer te betalen en wat komt er nog meer aan? Ik denk bijvoorbeeld geen nieuwe knie of heup meer als je tachtig jaar bent en zeker geen tweede.

Verzorging van zieken, ouderen en gehandicapten die je kunt vergelijken met wegrotten zonder er naar om te kijken.

Wat mij verbaast is dat deze regering geen werk maakt van de pil van Drion. Er is een groot aantal mensen dat deze mogelijkheid wil hebben maar niemand maakt er werk van.

Ik wil zelf beslissen of ik straks nog aan dit circus mee wil doen of niet en het wordt me onmogelijk gemaakt.

Waarom moet ik op een christelijke (mensonterende) manier mijn laatste jaren slijten als ik dat niet wil? Ik ben niet eens gelovig.

Ik gun iedereen zijn pretje maar dwing mij er niet toe. Het enige wat je nu nog kunt, is in allerlei obscure landen medicijnen verzamelen in de hoop dat je ze dan nog kunt gebruiken of een enkeltje perron (zijn ze ook al aan het beletten). Waarom moet de mens kost wat kost in leven gehouden worden in mensonterende omstandigheden door onbeschaafde lieden die deze zorg verzinnen?

J. Albers, Hoorn

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, christendom, filosofie, Opiniemakers, respect, TOEKOMST and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Hartekreet

 1. reinjohn says:

  Het economische systeem waarmede wij worden opgescheept leidt er helaas onverbiddelijk toe dat de mensen binnen dit systeem steeds onbarmhartiger, liefdelozer en egoïstischer worden. Het vrijemarktdenken brengt het slechte in de mens boven en is bijna volledig gebaseerd op de kwade trouw. Het is dan ook geen wonder dat de onrendabelen in een dergelijke samenleving als vervelende kostenposten worden gezien.
  De ethiek van de machthebbers in dit systeem is dermate sterk geërodeerd dat zij niet eens meer in staat zijn om het onmenselijke van hun handel en wandel te onderkennen.
  Misschien krijgt een land wel de machthebbers die het verdient.
  Groet!

  • hansdekoning says:

   Ik ben echt vergeten of ik dit al eerder gezegd heb en zo ja, waar.Net zoals kleine muisjes kleine wensjes hebben naar beschuitjes met gestampte mensjes”” **, verlang ik zachtjes en in mijn eentje naar het moment, dat al die machthebbers hun nemesis ontmoeten en de afgeschafte hulp zelf nodig hebben. Rancuneus? Ja, ik ben een Indo.

   **Met verontschuldigingen aan de oorspronkelijke auteur.

  • rikus says:

   Ik ben oud gehandicapt en hart patent.
   Ik ben van mening dat Wilders zijn belofte nakomt

   • hansdekoning says:

    Welkebelofte, rikus? Hij doet er zoveel!
    Ik ben ook oud, COPD-patiënt en het vermogen tot scherpstellen van mijn ogen neemt snel af door macula degeneratie, maar de beloftes van de heer Wilders vertrouw ik voor geen cent.

 2. antisemiet says:

  Ik zie nog niet dat de gezondheidszorgwordt afgebroken, en als chronisch zieke met vele medicijnen denk ik wel dat ik er wat kijk op heb.
  Of de bemoeienis van verzekeraars met ziekenhuizen niet gaat doorschieten weet ik niet, maar tot nog toe lijken me die bemoeienissen heilzaam.
  Dat ik nog leef heb er aan te danken dat een collega met een ander specialisme dan mijn behandelend arts de moed had me te zeggen dat ik naar een ziekenhuis gespecialiseerd op mijn soort kwaal moest gaan.
  Daar werd de juiste diagnose gesteld, en kreeg ik zeer speciale medicijnen voorgeschreven, zodat ik langzamerhand opknapte.
  Dus als verzekeraars mijn oorspronkelijk ziekenhuis verbieden mensen met mijn soort aandoening nog te behandelen lijkt me dat zeer doelmatig.
  Al weer jaren geleden weigerde ik de nieuwe heup die een orthopeed zei dat nodig was, omdat bij mij een operatie niet zonder risico is.
  De foto liet overigens duidelijk zien dat het kraakbeen verdwenen was, en de gewone botten elkaar raakten.
  Inmiddels loop ik weer kilometers zonder noemenswaarde pijn, vraag me dus af hoeveel overbodige heupoperaties er worden uitgevoerd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s