Pensioenakkoord? NIET akkoord!

Tenminste niet zolang er geen garantie gegeven wordt, dat het total aan betaalde premies van elke werknemer onaantastbaar is. Dat beleggingsrisico’s daaraan niets mogen afdoen. Zolang dealers van de fondsen en of hun beleggingsinstellingen/beheerders niet met de neus op tenminste het volgende feit gedrukt worden. Het is ONVERANTWOORDELIJK en dus VERBODEN omwille van HOGERE rendementen – en daaraan gekoppelde door de dealers te ontvangen bonussen – GROTERE risico’s te nemen. Ik vind het nog steeds eigenaardig, dat geen van de media over dit aspect van het pensioenprobleem ook maar één mond opentrekt, terwijl de huidige economische crisis een financiële is veroorzaakt door juist dit begerige, grootgeldgraaiende gedrag van banken, verzekeringsmaatschappijen, hedgefunds EN hun dealers.
Maar dit is de voornaamste reden om TEGEN het voorliggende pensioenakkoord te zijn: deze garantie wordt niet gegeven en zo lang dat het geval is, is het verstandiger GEEN premies te betalen en je geld in goud te beleggen; dat neemt altijd in waarde toe. Voor de gepensioneerden is er mogelijk de uitweg, dat ze het totaal van hun betaalde premies minus het tot nog toe uitbetaalde pensioen van de fondsen opeisen en vervolgens zelf beleggen – in goud.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, economie, Integere Politiek, TOEKOMST and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pensioenakkoord? NIET akkoord!

 1. hoyle says:

  Zo werkt het natuurlijk niet.
  Het principe van onze pensioeninstellingen is kapitaaldekking, dat betekent dat gemiddeld voor elke deelnemer er op de pensioendatum een kapitaal is waaruit gedurende de resterende levensduur het pensioen kan worden betaald.
  Dat kapitaal komt tot stand door betaling van premie, door werknemer en werkgever, en het beleggingsrendement daarop.
  Ook gedurende de duur van de pensioenbetaling brengt het kapitaal nog rendement op.
  Als dus de wereld financieel instort is het allemaal afgelopen, absoluut zekere beleggingen zijn er eenvoudigweg niet.
  Dat instorten kan zomaar gebeuren, de VS staat er niet veel beter voor dan Griekenland, en wat een instorting van de VS voor effect op de pensioenvermogens zal hebben, niemand durft er over te speculeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s