RESPECT ???

De rechter heeft gesproken, de politie trekt een lange neus: “Doen we lekker toch niet, nananenana.!” Dat zijn nu dus de normen en waarden onder het kabinet Rutte. Hedwige ontpolderen? “Doen we lekker toch niet, nananenana!” Meerderheid volk wil geen politiemensen trainen in Kunduz/Afghanistan? “Doen we lekker toch wel, nananenana!”

====Korps weigert agent terug te plaatsen
ANP − 25/06/11, 09:59
© ANP

Het politiekorps Brabant Zuid-Oost weigert een politieman zijn oude functie terug te geven, ondanks een uitspraak van de rechter om dat wel te doen op straffe van een dwangsom. Die bedraagt 250 euro per dag. De teller staat inmiddels op ongeveer 13.000 euro, zei zijn advocaat Maarten van Gelderen vandaag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.
De agent werd vorig jaar met een collega uit het interregionaal arrestatieteam gezet, nadat ze een motortraining op de openbare weg op een privémotor hadden uitgevoerd omdat de politiemotor niet startte. De rechtbank oordeelde begin dit jaar ook dat de collega moest worden teruggeplaatst, maar daarbij werd geen dwangsom opgelegd. Het korps vindt dat de arbeidsverhoudingen te beschadigd zijn geraakt voor een terugkeer van het duo, iets wat volgens de advocaat wordt tegengesproken door de rechter.

‘In dit soort procedures tegen de overheid worden in de regel geen dwangsommen opgelegd, omdat de rechter ervan uitgaat dat de overheid zich aan een vonnis houdt. Daarom hebben we een tweede kort geding aangespannen, omdat het korps de eerste uitspraak naast zich neerlegde. Toen werd de, overigens schamele, dwangsom opgelegd. Kennelijk ziet het korps het als een soort afkoopsom. We zullen opnieuw naar de rechter moeten om een hogere dwangsom op te laten leggen.’

Een woordvoerster van het korps liet weten dat ‘we ons houden aan de consequenties van de uitspraak en afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt’. Volgens haar heeft de leiding van het arrestatieteam geen vertrouwen meer in het duo, en is dat juist in zo’n team cruciaal.====

En dat terwijl die twee nu juist hun best zo deden om toch te trainen, ondanks het falende materieel van de politie. Als ze nou overdreven dienstijver ten laste werd gelegd, alla. Maar ja, de “leiding” van het arrestatieteam had het verboden en hij had waarschijnlijk net verschrikkelijk last van zijn ponteneurtje.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Afghanistan, Alles is Recht en Onrecht, NORMEN en WAARDEN, respect, TOEKOMST and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to RESPECT ???

 1. constantinoc says:

  Het is allemaal zeer-korte-termijn denken. Straks zien we wel verder, denkt de politiek. En intussen raken steeds meer mensen ervan overtuigd dat in deze wereld een woord geen woord meer is. Normen en waarden? Dat is iets van lang geleden, dat hoort niet meer bij deze tijd. Ieder voor zich en de Mammon voor ons allen.

 2. rikus says:

  Een dienstbevel niet opvolgen kan niet anders dat deze maatregel hebben

 3. pieter says:

  Het is inderdaad diep triest dat een overheidsinstantie een rechterlijk vonnis naast zich neerlegt.
  Maar ik meende begrepen te hebben dat de politie in hoger beroep is gegaan, dat neemt niet weg dat het vonnis is zoals het is.
  Maar als leden van een arrestatieteam bevelen niet meer opvolgen, waar blijf je dan ?
  Misschien is het toch allemaal wat gecompliceerder dan het lijkt, en heeft de rechter dat niet allemaal begrepen.
  Ik heb advocaten gekend die verbijsterd waren over sommige rechters.

 4. pieer says:

  Rikus toont zich een waardig Wilders volgeling, Befehl isst Befehl.
  Kennelijk las hij nooit iets over de Neurenberg poppenkast, daar werd veroordeeld omdat, volgens de VS en Britse rechters, geweten boven wet ging.
  Vervelend dat met Assange de VS dat weer vergeten is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s