De Natte Droom van Halbe

Zijlstra en van het kabinet, zoals de Rijks Voorlichtings Dienst hem beschrijft. Lees en sidder.
Het wordt beschreven of het niet alleen de Steen der Wijzen is, maar ook of het allemaal al werkelijkheid is. Als voorbeeld daarvan moge het volgende citaat dienen:
Omdat aan de hogescholen en universiteiten een ambitieuzer studieklimaat heerst, doen ze minder lang over hun studie en halen ze er meer uit.

Tegenwoordig – nu de maatschappij net begint zich te ontworstelen aan de “zesjescultuur” – waarlijk een natte droom, lijkt mij. Het hele verhaal is trouwens niets anders dan een hele hoop mooie woorden om de bezuiniging te verdoezelen c.q. te camoufleren. Benieuwd hoeveel spindoctors hier nu weer een aardig zakcentje aan verdiend hebben.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, bezuinigingen, onderwijs, politiek, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De Natte Droom van Halbe

 1. peer says:

  Ik maakte het begin van het verval van het universitair onderwijs mee in de zestiger jaren.
  Het was mij toen al duidelijk dat dit een geldverslindende ramp was, geldverslindend vanwege het paarlen gooien voor de zwijnen (naarmat er meer zwijnen kwamen nam de kwaliteit van de paarlen uiteraard ook af), en een ramp omdat enerzijds alleen het niet hebben van een universitair diploma nog iets betekende, anderzijds omdat de waarde van dat diploma sterk was gedaald.
  Minstens zo erg was het gevolg dat get gewone volk de echte academicus niet meer kon onderscheiden van de zesjes quasi academicus.
  Je ziet hoe lang het duurt voor blunders duidelijk worden, en er wat aan wordt gedaan.

  • hansdekoning says:

   Ik ben nog iets ouder en riep: Cals om hals in Delft, tegen de Mammoetwet. Het is me trouwens nooit duidelijk geworden, die naam. De mammoet is toch een uitgestorven dier?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s