Verrotting?

Columnist Arnon Grunberg heeft het in het volgende stukje over verrotting en schaamteloze hypocrisie. Hij zegt tevens, dat Ben Knapen – over wie hij weinig goeds kan vertellen – Ruttes definitie van ontwikkelingshulp bezigt: hulp aan het Nederlandse bedrijfsleven Het wordt mijns inziens tijd voor een herwoording van “verrotting” VERRUTTING lijkt me het verschijnsel veel beter te dekken. Eigenlijk valt het Knapen trouwens niet echt kwalijk te nemen, die schaamteloze hypocrisie, zijn minister is Uri Rosenthal.
Volkskrant 19-07-2011, pagina 1
VOETNOOT
Opportunisme
ARNON GRUNBERG
Ben Knapen, staatssecretaris Buitenlandse Zaken, was ooit hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Wat zijn verdienste in die functie was, is mij onbekend, maar als lid van de raad van bestuur van het uitgeverijconcern PCM, voormalig eigenaar van de Volkskrant, is Knapen medeverantwoordelijk voor bijvoorbeeld de vernieling van uitgeverij Meulenhoff. Daarna mocht hij columns voor de NRC schrijven, die zelfs de geoefende krantenlezer langzaam in slaap wiegden.
In november 2010 verklaarde hij dat ontwikkelingshulp meer gericht zou zijn op het bedrijfsleven. Daarmee bezigde Knapen Ruttes definitie van ontwikkelingssamenwerking: hulp aan het Nederlandse bedrijfsleven.
De heer Knapen mist vermoedelijk de intelligentie van Albert Speer, maar in zijn talent voor opportunisme ontloopt hij Speer nauwelijks.
Nu roept de staatssecretaris in het Algemeen Dagblad het Nederlandse volk op om geld te geven aan Afrika.
Verrotting en schaamteloze hypocrisie gaan dikwijls hand in hand.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, cultuur, empathie, rosenthal and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s