En hoeveel betalen wij er aan mee?

Vergeet vooral – zie de vervetting – niet dat de Falcon door dezelfde corporatie gebouwd wordt als de JSF. En dat Lockheed Martin gewoon doorgaat met winst te maken en bonussen uit te keren aan het management. Ergens heb ik er echt bezwaar tegen, dat ons geld gebruikt wordt om de waanzin te financieren, die Amerikaans imperialisme heet. Waar is het in godes naam voor nodig om waar ook ter wereld vanuit Amerika binnen een uur een bom te kunnen gooien. Of er niet al genoeg ellende is.
Volkskrant 13-08-2011, pagina 4
Toestel stort waarschijnlijk in oceaan
Contact verloren met hypersonische Falcon
JONATHAN WITTEMAN
AMSTERDAM
Ook prototype twee van het snelste vliegtuig ooit is geen succes geworden. Donderdagmiddag om 17.05 uur Nederlandse tijd, twintig minuten na lancering, verloren wetenschappers van Vandenberg Air Force Base in Californië bij een testvlucht alle contact met het hypersonische, pijlpuntige toestel.

De onbemande Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2, ontworpen om elke plek op aarde binnen 60 minuten te kunnen bombarderen, is vermoedelijk in de Grote Oceaan gestort. Dat meldt DARPA, het onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het was de laatste geplande testvlucht uit het Falcon-programma, dat de Amerikaanse belastingbetaler in acht jaar tijd 320 miljoen dollar (225 miljoen euro) heeft gekost. In april vorig jaar mislukte een testvlucht met een eerder prototype, toen wetenschappers al na negen minuten het contact verloren. De Falcons, net als de JSF gebouwd door Lockheed Martin, moeten snelheden halen van 21 duizend kilometer per uur en temperaturen weerstaan van meer dan 1.900 graden.

Donderdag had de Falcon na een testvlucht van een half uur de oceaan in moeten duiken ter hoogte van het atol Kwajalein, ruim 3.000 kilometer ten noordoosten van Papoea-Nieuw-Guinea. Na de atmosfeer in te zijn geschoten met een Minotaur-raket, koppelde de Falcon zich los, maakte een duikvlucht richting aarde en scheerde boven de Grote Oceaan met mach 20, oftewel twintig keer zo snel als het geluid. Maar na twintig minuten kregen de onderzoekers van het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) geen telemetrische data meer binnen.

Het geplaagde Falcon-project maakt deel uit van Prompt Global Strike, het militaire plan van de regering-Obama dat in 2015 in werking moet treden. Met Prompt Global Strike hoopt de Amerikaanse regering binnen een uur overal ter wereld een niet-nucleaire voltreffer te kunnen uitdelen, bijvoorbeeld bij een confrontatie met Noord-Korea of Iran.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, christendom, corporatisme, defensie, JSF, krijgsmacht, NORMEN en WAARDEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to En hoeveel betalen wij er aan mee?

 1. bejaarde says:

  De vervelende vraag is in hoeverre onze welvaart afhankelijk is van VS militarisme.
  Het Britse imperium had als één van de slogans ‘trade follows the flag’.
  Deskundigen zijn het er niet over eens of wij nog net zoveel olie tegen dezelfde prijs zullen krijgen als de VS niet meer de olielanden militair beheerst.
  Discussies daarover ken ik niet, maar voor allerlei andere grondstoffen zal wel hetzelfde gelden.
  Verder is het natuurlijk simpelweg zo dat een VS handelsboycot ons zo kan treffen.
  Het zenden van troepen naar Afghanistan geschiedde pas nadat oud VS ambassadeur Bremer in een ‘privé’ gesprek had geduid op sancties als we het niet deden.
  Daarna voerde de tweede kamer een toneelstuk op, het PvdA kamerlid wat in het vorige kabinet minister van ontwikkelingssamenwerking was, Koenders, was volgens mij de slechtste toneelspeler.
  Ik vrees ook dat Wouter Bos het bos is ingestuurd nadat hij de euvele moed had onze troepen terug te trekken uit Afghanistan.
  De enige hoop op een rechtvaardiger wereld is het failissement van de VS, dat komt er aan.
  Helaas zullen wij daar financieel niet beter van worden, de halve omzet van de haven van Rotterdam wordt aan de VS in rekening gebracht.
  Hoe de spanningen tussen China, een van de te bezetten landen volgens PNAC 1993, en de VS oplopen mag er uit blijken dat Pakistan China toestond de helicopter te onderzoeken die gebruikt werd bij de moord op Bin Laden.
  Het toestel was voorzien van apparatuur die de helicopter onzichtbaar maakte voor radar.
  Op wat voor natuurkundig principe zoiets werkt zou ik graag weten, voorlopig heb ik geen idee, misschien de Chinezen nu wel.

 2. Aad Verbaast says:

  “honderduizend bommen en granaten”. De kapitein Haddock mentaliteit waart nog steeds rond daar. Stoppen met die handel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s