Het moet toch niet gekker worden met onze krokodillentranen.

Met z’n allen staan we 1 minuut stilte te houden, met z’n allen staan we met tranen in de ogen de aanslag op het WTC in New York te herdenken, hoge persoonlijkheden houden ontroerende/opwekkende/strenge redevoeringen, onze allereigenste premier Rutte zegt dat we ze nooit zullen vergeten, die slachtoffers en nu blijkt dat de Taliban al in 1998 aangeboden hebben Bin Laden te berechten voor zijn aandeel in diverse aanslagen op Amerikaanse doelen. Het was een truc zei de toenmalige Amerikaanse regering o.l.v. Bill CLINTON, een Democraat notabene, die dus niet eens het excuus had van Republikeinse stommiteit/wereldvreemdheid/gebrek aan historisch bewustzijn. Iedereen, die ook maar een beetje weet van buitenlandse politiek – zeker tegenover Arabieren – weet, dat je altijd op zulke “trucs” moet ingaan. Blijkt het dan inderdaad om een “truc” te gaan, dan heb je in elk geval je eigen goede wil aangetoond EN de kwade wil van je tegenspeler. Maar als je “Billy’s” geschiedenis – zie de link hierboven – naleest verwonder je je alleen nog maar over de stommiteit van de gemiddelde Amerikaan, die deze figuur tot president heeft gekozen. Echtgenote Hillary zal er ook best van geweten hebben en die bepaalt op het ogenblik de Amerikaanse buitenlandse politiek.
Zie ook deze link voor nog meer bijzonderheden.

Talibaan boden voor 9/11 al aan Bin Laden te berechten’
Uit nrc.nl op 11 september 2011 om 21:02
door Peter Zantingh
Buitenland
De Talibaan hebben lang voor de aanslagen van 11 september 2001 de VS al aangeboden om Osama bin Laden te berechten. De Amerikaanse regering had daar echter geen interesse in.
Dat laat de laatste minister van Buitenlandse Zaken van de Talibaan, Wakil Ahmad Muttawakil, weten aan Al Jazeera.
Volgens Muttawakil zijn er diverse voorstellen geweest om Bin Laden, algemeen aangenomen het brein achter de aanslagen van tien jaar geleden, te berechten voor zijn betrokkenheid bij diverse aanslagen gericht op Amerikaanse doelen in de jaren negentig. “Een van die voorstellen was het opzetten van een gerechtshof onder supervisie van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking,” zegt hij.
“Maar de VS hadden geen interesse. Ze bleven eisen dat we hem overdroegen, maar dergelijke diplomatieke relaties hadden we niet. Ze erkenden onze regering niet.” Volgens Robert Grenier, CIA-hoofd gestationeerd in Pakistan tijdens de periode van de aanslagen, zijn die voorstellen inderdaad gedaan. De VS zag het echter als een “truc” van de Talibaan, die tussen 1996 en 2001 het merendeel van Afghanistan onder controle hadden.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Afghanistan, Amerika en politiek, NORMEN en WAARDEN, rechtspraak, rutte and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Het moet toch niet gekker worden met onze krokodillentranen.

 1. assyke says:

  er zullen meer berichten naar buiten komen
  die allemaal als complottheorieen zullen worden afgedaan

 2. complotteur says:

  Na 11 sept werd aangeboden door de Taliban Bin Laden in een Islamitisch land te laten berechten.
  Pim Fortuyn was toen van mening dat voor de VS Afghanistan aanviel die berechting eers maar eens moest worden afgewacht.
  De realiteit is natuurlijk een heel andere, het Busg regime onderhandelde met de Taliban vanaf januari 2001 over pijpleidingen door Afghanistan.
  Een in Afghanistan geboren nichtje van voormalig CIA directeur Helms was al ingehuurd om het imago van de Taliban op te poetsen.
  Maar ik meen op 24 juli kreeg Washington een ander idee, het was die datum toen de procedure voor het opstijgen van jets om naar eventueel gekaapte vliegtuigen werd gewijzigd, dat mocht alleen nog na toestemming van het Pentagon.
  Op 1 sept rinkeld de telefoon in het Pentagon uren voor iemand hem opnam en toestemming gaf.
  En zo paste een berechting van Bin Laden niet meer in de VS plannen.
  Het is ironisch dat de bezetting van Afghanistan, de poging daartoe, een belangrijke bijdrage levert aan het verdwijnen van de VS als wereldmacht.
  De VS had even niet door dat nog geen macht er ooit in slaagde Afghanistan te bezetten.
  Alle would be veroveraars zijn nog afgedropen.
  Het ‘afdoen’ als complot theorie blijft me verbazen, las dan niemand ooit een geschiedenis boek ?
  Ze staan allemaal vol met complotten.
  Ik moet toegeven dat de Nederlandse geschiedenis boeken die complotten nauwelijks behandelen, in elk geval niet als zodanig.

 3. complotter says:

  waarom wat ik hier vanmorgen schreef is weggehaald ontgaat me.
  Elders, bij ene Daalder, gebeurde dat ook.
  CIA invloed ook hier ?

  • hansdekoning says:

   Ik zou het niet weten, complotter. Ik heb het in elk geval niet gedaan. Uw verhaal bevat wel iets van waarheid, maar is verder nogal verward. Of bent u soms niet dezelfde als “complotteur” ? Verwarring, verwarring, dat krijg je van al die anonymi.

 4. herman says:

  Nu staat het er weer.
  Wat betreft de anonimiteit, enerzijds komt dat door afweermaatregelen van bloggers, ik houd er niet van geweerd te worden, anderzijds doordat ik geen zin heb me zo maar uit te leveren aan de westerse inquisitie.
  Als iets verward overkomt licht ik dat graag toe, maar het verhaal lijkt me overduidelijk.
  Begin 2001 startte Bush de onderhandelingen, in juli besloot hij dat bezetting handiger was.
  Het is nog steeds niet gelukt, vanmorgen las ik ergens dat de VS toestaat dat de Taliban een kantoor openen in ik meen Quatar.
  Geldgebrek leidde al in vele oorlogen tot verstandige daden.

  • hansdekoning says:

   Het verhaal gaat er over, dat al in 1998 door de Taliban werd aangeboden Bin Laden te laten berechten – door de Organisatie voor Islamitische Samenwerking – en dan heeft het vermelden van begin 2001 niet zo veel zin meer. Misschien zijn uw redenen voor anonimiteit goed, ik behoud mij het recht voor daar niet van te houden, zeker niet als u voortdurend van naam wisselt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s