ACM: GROTER, LOGGER EN MOEILIJKER CONTACT

AUTORITEIT CONSUMENT EN MARKT.
Heeft u ooit drie zo verschillende apparaten in hetzelfde instituut samengevoegd gezien? En dat allemaal onder toezicht van de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Innovatief is het wel: je laat googlen of het wel nodig is consumenten te beschermen door geiten tegen Q-koorts in te enten. Het uit drie apparaten samengevoegde apparaat wordt dus nog groter, nog logger en nog moeilijker te contacteren dan de oude logge apparaten. Op die manier kan je ook rigoureus bezuinigen: maak de ambtenaren onbereikbaar voor de klagende burger, dan heb je daar ook niet zoveel last van en dus minder ambtenaren nodig. Ik krijg het woord autoriteit niet uit mijn toetsenbord in dit verband, maar je hebt wel de twee toverwoorden in 1 instituut bij elkaar gebruikt: autoriteit en markt.

Autoriteit Consument en Markt nieuwe toezichthouder

Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt de naam van de nieuwe toezichthouder die ontstaat uit de samenvoeging van de Consumentenautoriteit, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, bezuinigingen, Consument, Integere Politiek, markt, Verhagen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s