Het meest milieu-onvriendelijke kabinet ooit

Dit kabinet dus met zijn natuurbarbaar Bleker en zijn minister van “beleving”, oh ja en ook van Infrastructuur en – jaja, echt waar – van Milieur.. Ach, wat maak ik me eigenlijk druk. Sheila Sitalsing zegt het in de Volkskrant van 30 november veel beter.

Maar laten we vooral niet vergeten zijn vieze-premier Verhagen en diens vergunning aan Cuadrilla voor het zoeken naar schaliegas in de buurt van Boxtel. Dat is zelfs in de Verenigde Staten al de meest omstreden wijze van winning van fossiele brandstoffen. Op de vergunning aan Shell om proef te boren in het Noordpool-gebied na dan. Shell, een uit Nederland afkomstige multinational, immers afkomstig uit de door een van de koningen Willem opgerichte Bataafsche Petroleum Maatschappij, is ook al zo goed in milieu-vriendelijkheid. Om de milieu-vriendelijk heid van Shell goed te kunnen be(ver)oordelen zou men het artikel over “tar sands oil” in Canada moeten lezen, waar Shell samen met die andere milieuvriend BP ook al bezig schijnt te zijn.

De enige milieu-vriendelijke minister is trouwens die van Onderwijs, mevrouw Bijsterveldt: zij vindt tenminste, dat ouders zich meer met de normen en waarden van hun kinderen moeten bemoeien. Alleen erg snugger is/was ze niet: haar eigen kinderen moesten op de middelbare school haar inspirerende leiding ontberen, ze had het te druk-druk. En het spoor van dit kabinet – harder en langer werken door meer mensen – schijnt ze dus ook al Bijster te zijn Misschien hebben ze dat voorzien en haar daarom maar een supersluwe staatssecretaris voor onderwijs, cultuur en wetenschap gegeven. Het gaat die man, Halbe Zijlstra, maar om één ding, ik citeer: “‘In het hoger onderwijs, de wetenschap en cultuur gaat het mij om 1 ding: de kwaliteit. “ In feite gaat het maar om 1 Wetenschap, die van het afbreken van de Cultuur, zodat je daar geen Onderwijs meer in hoeft te geven.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Democratie - Media - Meningsuiting, klimaat verandering, koningshuis, NORMEN en WAARDEN, oliemaatschappijen, opportunisme, politiek, schalie, snelheid, TOEKOMST, Verhagen, zondvloed and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Het meest milieu-onvriendelijke kabinet ooit

 1. Bart says:

  En dan durft schuin-koppie-Verhagen nog te roepen dat dit een uitgesproken groenkabinet is…

 2. Bart says:

  groen kabinet…wou ik dus zeggen 🙂

 3. Aad Verbaast says:

  Viezeriken zijn het. Korter kan ik het niet samenvatten.

 4. Bart says:

  Een perfecte samenvatting, Aad… 🙂

 5. Voor Marjas kinderen is het daarentegen wel een zegen wanneer zij zich zo weinig mogelijk met hun opvoeding bemoeit. Kan de kinderbescherming haar geen contract laten ondertekenen ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s