Ook een manier om de vergrijzing tegen te gaan …

… tiener zwangerschappen namelijk. De bezuinigingen van dit kabinet richting de gemeenten dwingen de GGD’s te schrappen in hun voorlichtingsprogramma’s voor schoolkinderen over seksualiteit. Die programma’s zijn er niet alleen maar om soa’s tegen te gaan – op zich al een goede en uiteindelijk winst opleverende zaak – maar ook om meisjes weerbaarder in de samenleving te zetten, zodat ze “neen” leren zeggen. Is dit kabinet nou gewoon stom of proberen ze hun EIGEN pensioen veilig te stellen? Of is dit soms een CDA/SGP/CU-streekje om het gebruik van condooms tegen te gaan?
Volkskrant 02-12-2011, pagina 1
Bezuiniging treft midden van Nederland
GGD staakt seksuele voorlichting op school
VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER MAUD EFFTING
AMSTERDAM
De GGD in het midden van Nederland stopt in 2012 op alle scholen met seksuele voorlichting. Dat staat in een bezuinigingsplan van de verantwoordelijke gemeenten dat volgende week waarschijnlijk wordt aangenomen. Het is de eerste keer dat een GGD hiermee zou stoppen.
De seksuele voorlichting wordt aangeboden aan ruim 500 basis- en middelbare scholen. Het betreft 25 gemeenten rond Utrecht, waaronder Amersfoort en Nieuwegein. De bestrijding van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) hoort tot de wettelijke taken van gemeenten.
In de plannen wordt ook het opsporen en inlichten geschrapt van seksuele partners van mensen die zich bij soa-poli’s melden. Verder wordt aanzienlijk gekort op tbc- en infectieziektenbestrijding.
De bezuiniging is een voorbode voor wat andere regio’s te wachten staat: ‘Bij vrijwel alle GGD’s wordt de komende tijd flink gesneden’, zegt Laurent de Vries, directeur van GGD Nederland.
Soa’s, tienerzwangerschappen en seksuele dwang zullen zo toenemen, verwacht directeur Ton Coenen van Soa Aids Nederland en het Aids Fonds. ‘Per jaar worden 200 duizend jongeren voor het eerst seksueel actief. Die moeten worden voorgelicht, en veel jongeren willen dat echt niet van hun ouders horen. Bovendien is dit niet alleen om soa’s te voorkomen; het gaat ook over weerbaarheid. Een kwart van de meisjes heeft te maken gehad met seksuele handelingen die ze eigenlijk niet wilden.’
GGD Midden-Nederland moet 1 miljoen euro bezuinigen. ‘Het water staat de gemeenten financieel gezien aan de lippen’, zegt GGD-directeur Henk Kruisselbrink. ‘Maar dit hakt er voor de GGD zwaar in. Er wordt al snel gekozen voor de zachte, preventieve kanten die lastig te meten zijn, zoals voorlichting.’
Ook bij de andere GGD’s zal waarschijnlijk worden gekozen om te bezuinigen op voorlichting aan jongeren over seks, roken en alcohol, stelt De Vries van GGD Nederland. ‘Wij maken ons daar grote zorgen over. Het gebeurt in een tijdgeest waarin de nadruk wordt gelegd op eigen verantwoordelijkheid; ouders moeten hun kinderen zelf voorlichten. Maar er wordt vergeten dat van elke euro voor preventie, er later twee of drie terugverdiend worden omdat er minder gezondheidsproblemen zijn.’ “

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, bezuinigingen, cda, Democratie - Media - Meningsuiting, Integere Politiek, SGP and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ook een manier om de vergrijzing tegen te gaan …

 1. Ik zou ook zeggen: nederland wil alles bij wet regelen.
  Voorlichting is vooreerst taak van ouders.
  Als tiener zwanger raakt, vervolg ouders strafrechtelijk.

  Niet alleen is een te vroege bevalling heel ongezond en risicovol voor het meisje, maar ook het kind is van lage kwaliteit, en loopt veel risico’s.
  En uiteindelijk betaalt de samenleving; meestal voor religieuze vooroordelen.

 2. In de oostblok landen zijn op verzoek van westen een overschot aan koters geproduceerd.
  Vrouwen kregen buiten kindertoeslag om, 2 jaar het loon van een vakman uitbetaald.
  Er waren er, die 8 jaar zwanger waren…
  (roemenie dus)
  Dat was effectiever; de tekorten zijn er in de laaggeschoolden sectoren; voila…)

 3. geeb wonder dan niemand reageert met je censuur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s