Natuurbeheer en -behoud.

Zo’n kop zou ik nou ook hebben als kamerlid. (Zie vervetting in het citaat uit nrc.nl) Eerst dat gedonder met Mauro en nu dit. Oh nee, eerst speelde hij zo’n glansrol als “voorzitter” op het beruchte “gedoogcongres” van het CDA. Oen ik hem daar zo zag schutteren hoopte ik al dat Verhagen hem alsjeblieft geen post in de regering aan zou bieden als beloning voor zijn niet echt onpartijdige rol in dat congres. Maar ja, hij heeft naar alle waarschijnlijkheid alleen zijn eigen proefschrift: “Na(ar) goed overleg …: achtergronden en verbeteringen van overleg in het openbaar bestuur in het bijzonder in verhoudingen tussen overheden. toegepast.” Als je het verhaal in De Volkskrant leest is het tenminste een zaakje van rijks-, provincie- en lokale overheden geweest, de gang van zaken met Reidenwolde. Wie weet zou dat proefschrift eigenlijk ook nog onderzocht moeten worden. Je hoort tegenwoordig zoveel rare dingen over academische toestanden.

Kamer wil opheldering over gerommel Blekera
Uit nrc.nl Binnenland
Het kabinet moet opheldering geven over het handelen van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) rondom het Groningse natuurgebied Reiderwolde. Bleker zou als gedeputeerde in Groningen een discutabele subsidie hebben toegekend.
De Tweede Kamer wil tekst en uitleg in een brief, waarna een spoeddebat wordt gehouden. Aanleiding is berichtgeving van de Volkskrant waaruit blijkt dat het natuurgebied met miljoenen aan subsidie is aangelegd. Bleker noemt het gebied juist vaak als voorbeeld van natuur die zonder overheidsbemoeienis is aangelegd, zoals hij het graag ziet.
Bleker zou als gedeputeerde hebben doorgedrukt dat de twee boeren die eigenaar van de grond zijn, het natuurgebied, mochten ontwikkelen. Ook regelde hij extra subsidie voor de twee boeren, op een manier die volgens zijn eigen ambtenaren niet door de beugel kon.
Het spoeddebat komt er op aanvraag van de PvdA. Ook de rest van de Tweede Kamer wil opheldering. SP-Kamerlid Henk van Gerven betitelde Bleker woensdag als ‘de godfather van het noorden’, die zou zorgen voor ‘Siciliaanse toestanden’. De Partij voor de Dieren voelt zich bevestigd in de motie van wantrouwen die de partij vorige week tegen Bleker indiende.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, belangenverstrengeling, bezuinigingen, cda, cultuur, Democratie - Media - Meningsuiting, Integere Politiek, NORMEN en WAARDEN, opportunisme, politiek, Verhagen and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Natuurbeheer en -behoud.

 1. rikus says:

  Het zal aan mij liggen, maar ik mag die Bleker wel
  Boeren onder elkaar , weet je
  En het kwabaal dat gemaakt wordt is niets meer dan een storm in een glas water
  Politieke retoriek

  • hansdekoning says:

   Spijt me rikus, maar zelfs Wikipedia weet er geen boer van te maken. En ook geen betere foto dan men normaal in de media aantreft. Ik weet het: Je mag iemand niet op zijn uiterlijk be/veroordelen, maar dat is wel de eerste indruk die je krijgt. In mijn geval niet bar best dus.

 2. knutselsmurf says:

  Nee dus. Er is wel degelijk een heleboel mis met die man. We horen bijna dagelijks slecht nieuws over hem. De volgende motie van wantrouwen treft waarschijnlijk wel doel. Jack de Vries had ook wat tijd nodig, evenals

  Hij is geen boer, nooit geweest ook. Hij heeft een hoop grond en wat huisdieren, maar het is een rasechte kantoorbewoner. Wat ik op jouw blog ook al geschreven had, Rikus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s