Herlevend “-isme” in de Verenigde Staten.

McCarthyisme is bezig met een comeback, als het al ooit dood is geweest. Na de beschamende vervolging te vuur en te zwaard – late veertiger tot de late vijftiger jaren – van alles en iedereen die maar even rook naar communisme, socialisme en andere naar goed evangelische opvattingen niet-christelijke – en dus onAmerikaanse – -ismen. Tegenwoordig noemen ze zich Tea Party in een poging – die bij een heleboel Amerikaanse heethoofden nog gelukt is ook – om en parallel te trekken met het begin van de Amerikaanse opstand tegen de Britse overheerser.

Één van de doelen zijn ambtenaren, die belast zijn met plannen maken om de gevolgen van het stijgen van de zeespiegel voor laag liggend land tenminste te minimaliseren. Het gaat er heet aan toe al is men nog net niet zo ver als Joe McCarthy indertijd, die ambtenaren, intellectuelen, kunstenaars en wetenschappers tot gevangenisstraffen – die na afloop van de gekte meestal weer teruggedraaid zijn – veroordeeld wist te krijgen.De veroordeling wordt nu gedaan door de zogenaamde “evangelicals”, maar is er niet minder gevaarlijk om.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, christe"dom", corporatisme, Democratie - Media - Meningsuiting, rechtspraak, zondvloed and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s