Bert Wagendorp in zijn column in de Volkskrant van 27 december 2011

“Bij elke multinational wereldwijd staan duurzaamheidsprogramma’s bovenaan de agenda.´
Bert, Bert, volg je dan helemaal niet wat er internationaal gebeurt? SHELL krijgt toestemming om in het Arctische gebied naar olie te zoeken. In een gebied notabene waar het oplossenvan onverwachte gebeurtenissen nog moeilijker is dan het onschadelijk maken van het lekken van de boorput van BP’s Deepwater Horizon.
In de Verenigde Staten vecht men – n.a.w. tevergeefs – tegen de bouw van een pijplijn, die uit teerzand gewonnen olie – die meer aan energie kost dan hij opbrengt – van Canada naar de Golf van Mexico moet brengen. Ook daar in Canada is SHELL trouwens een grote speler.
SHELL moet via de rechter gedwongen worden zijn rotzooi in Nigeria op te ruimen, alwaar het te belabberd was om zijn pijpleidingen zo afdoende te bewaken, dat de lokale bevolking, die – terecht – vond dat ze niet genoeg mee genoten van de olie opbrengsten, geen kans kreeg om de leiding af te tappen op een onprofessionele en dus milieuonvriendelijke manier.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geloof me Bert, multinationals hebben de duurzaamheid NIET in het vaandel. Tenminste niet zolang het alleen maar meer kost en dus de dividenden en vooral de bonussen in gevaar brengt.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, belangenverstrengeling, corporatisme, economie, GROOTGRAAIERS and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s