WALGING

Toen ik dit artikel las en de begeleidende foto’s zag, werd ik bevangen door walging. En dat het nu juist Israëli zijn, die zich hun eigen vrijheid van meningsuiting EN godsdienst zo toeëigenen en die van anderen zo ontkennen. Ik moet toch eens proberen de torah te bestuderen, het lijkt mij dat deze ultra-orthodoxen waarschijnlijk een – vies – potje gemaakt hebben van de pentateuch.
Een vriend van mij zei eens: Als dogma door de voordeur binnenkomt, verlaten waarheid, liefde en de vrede het huis door het raam.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, cultuur, Democratie - Media - Meningsuiting, Israel, NORMEN en WAARDEN and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to WALGING

  1. Dwarsbongel says:

    Ook het Joods-orthodox fundamentalisme maakt, zoals elk fundamentalisme, meer kapot dan je lief is…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s