Strategisch Beraad

Wat een naam eigenlijk voor een aantal politici, die het cda bij de haren uit het slop moeten trekken. Misschien komt in hun eindrapport de uitdrukking “na rijp beraad” ook voor, dat zou het plaatje van regentesque cacque helemaal volledig maken. Hoezo Strategisch? Als in: “Hoe zetten we de 99% van de inwoners, die de boot gemist hebben of gaan missen, als het aan Rutte en zijn bende ligt, het beste buitenspel, zodat ze het niet meteen door hebben?” Of ben ik nu sarcastisch?

Als het Strategisch Beraad in een andere koers gaat breken met de rechtse, die Maxime Verhagen heeft ingezet, begrijp ik niet zo goed, wat zijn rol zou moeten zijn bij de TussenFormatie. Blok aan het been, hakken in het zand of gewoon de oude christelijke regent, die alles beter weet?

In mijn beperkte ervaringswereld is het zo, dat hoge inkomens inderdaad gebruik maken van allerlei regelingen en uitzonderingen om aan het betalen van belastingteontkomen. D tweede kamer en de Nederlandse burger kennende zullen er echter ongetwijfeld weer uitzonderingen gemaakt worden voor allerlei groepen en groepjes. Weg FLATtaks en de burger aan de onderkant is de pineut, want die betaalt dan EN een hoger percentage EN geniet niet van de uitzonderingen. Solidariteit boven alles, niet waar Strategisch Beraad?

Ik heb de rest van de plannen nog niet bekeken, maar de aanwezigheid van “spindoctor” Jack de Vries onder de beraders doet mij het ergste vrezen. Die kwal is tot heel veel in staat en het is vooralsnog niet duidelijk welke belangengroep hem heeft ingehuurd. Kleinverdieners zullen het niet zijn.

Nederland let op uw saeck, anders vergaat het u nog als de zeven kikkertjes in Henk Blekers toegevroren boerensloot: “Ze kwekten niet, ze kwaakten niet, van honger en verdriet …”

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, cda, corporatisme, democratie, GROOTGRAAIERS, macht, NORMEN en WAARDEN, politiek, rutte, Verhagen, vvd and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s