Sarkozy stopt alle Franse militaire operaties in Afghanistan

Het wordt tijd, dat het hele Westen zich terugtrekt uit Afghanistan. Dat volk wil in grote meerderheid helemaal niet geholpen worden. En degenen, die dat wel willen en vervolgd worden, kunnen n.a.w. als asylant in het Westen terecht. Dat is nog goedkoper ook. En helpen politieagenten te trainen is al helemaal water naar de zee dragen, die er in Afghanistan niet is.

‘Het Franse leger staat naast zijn bondgenoten, maar we kunnen niet accepteren dat ook maar een van onze militairen gedood of verwond wordt’, zei Sarkozy. ‘Dit is onacceptabel.’ Hij stuurt minister van Defensie Gérard Longuet naar Afghanistan om daar poolshoogte te nemen.

De Afghaanse soldaat zou zeker 17 anderen hebben verwond. De vermoedelijke schutter is aangehouden. Het incident voltrok zich in het oosten van Afghanistan, zei de NAVO. Sinds 2001 zijn er al zeker 80 Franse militairen in Afghanistan gedood.

Afghaanse soldaten en politieagenten hebben zich vaker met geweld gekeerd tegen NAVO-militairen. Dergelijke incidenten frustreren de pogingen om de Afghaanse veiligheidstroepen steeds hechter met de buitenlandse troepen te laten samenwerken.

Helikoptercrash
Tevens zijn gisteren bij een helikoptercrash zeker zes medewerkers van het Amerikaanse leger om het leven gekomen. De oorzaak van de helikoptercrash in de onrustige provincie Helmand is nog onduidelijk. Volgens ISAF werd er niet gevochten in het gebied waar de helikopter neerstortte.

Eerder deze week kwamen drie mensen om toen een civiele helikopter, ingehuurd door ISAF, neerstortte in Helmand en uitbrandde.

Helmand is een van de meest onrustige regio’s in Afghanistan. De radicaalislamitische Taliban plegen er vrijwel dagelijks bomaanslagen. Het gebied staat ook bekend vanwege de bloeiende opiumteelt. In Helmand zijn vooral Amerikanen, Britten, Denen en Georgiërs gelegerd.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Afghanistan, islam and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Sarkozy stopt alle Franse militaire operaties in Afghanistan

 1. Dat land KAN niet en WIL niet geholpen worden.De oorzaak is de islam.Zolang de islam er is, vinden moordpartijen plaats.De enige maniier is opschonen met neuttronen wapens, en daarna nieuwe bevolking.
  Alle andere “oplossingen” werken niet.
  Ook de Russen met een massief leger konden het niet aan.
  En wij wel; wij leiden een paar analfabeten op tot politieman; en bouwen een paar schooltjes–die alweer opgeblazen zijn-en we denken dan gewonnen te hebben.

  De Fransen hebben gelijk; een niet moslim is meer waard dan 1000 moslims,Wegwezen!
  Bovendien kost het een vermogen en is de overheid vergeten, dat was alle voertuigen kunnen reviseren in tankwerkplaats Amersfoort.

  Maar allez, van deskundigheid zal ik Den Haag niet beschuldigen!
  Maae Sarkozy heeft 150% gelijk

  • hansdekoning says:

   Pierre je bent een klein beetje dommer dan ik je had ingeschat. Je hebt namelijk nog niet door wat een bloedhekel ik aan Wilders heb. Ik hoop, dat je uitlating over neutronenwapens als een grapje bedoeld is, want daarmee doe je wel een bijkans TE groot beroep op mijn opvatting over vrijheid van meningsuiting. De Afghanen – zowel Pashtun als Dari – waren al een onregeerbaar volk, voordat ze tot de islam bekeerd werden. Je opvattingen zijn wel erg primitief Amerikaans; weet je nog wel? “Every Indian is a bad Indian, the only good Indian is a dead Indian”. En aangezien het Amerikaanse volk toen nog voornamelijk bestond uit de samenstellende delen, d.w.z. Europeanen, gaan ook wij niet schuldloos door het leven.

 2. De Russen probeerden het met blauwe regen; als een dorp verdacht werd, vlogen er een paar helicopters over met blauwe regen, en was alles dood.
  En toch konden ze niet winnen.
  Het onregeerbare is relatief; de Taliban deed het met massa executies en ze hadden delen van het land onder controle.
  De afghanen zijn een zeer primief volk; de islam bevestigt en verstekt het primitivisme.
  Daar is geen plaats voor in europa.
  Laat ze maar lekker daar.
  Maar wat ik ook zeg; wij hebben er net zo min als de fransen-wat verloren.Wegwezen, accuut.
  Laat ze hun eigen rotzooi maar opknappen.
  Zolang ze islam zijn, zijn ze niet te helpen.
  Alleen primitef: kan nog.

  Degenen die de pest aan Wilders hebben hebben een pest aan een slordige 8 millioen nederlanders.

 3. Je zou je moeten schamen voor de categorische wanprestatie en diefstallen van veel te veel ambtenaren.
  daarnaast; niet alle sympathisanten van Wilders stemmen op hem

 4. Niet dat ik zon voorstander ben van Wilders; alleen wat betreft vreemdelingen beleid–maar de zittende rest zijn extreem incompetent en super corrupt en leggen de wil van het volk naast zich neer.
  Laatste blunders: geld weghalen bij zorg en laagstbetaalden, en wegsmijten naar Griekenland.
  Hoeveel kregen ze op een Zwitserse rekening ervoor????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s