Protesteer tegen de politie in Oakland

De politie in Oakland (Ca) heeft zich in opdracht van Oakland’s burgemeester, Jean Quan, weer eens gruwelijk misdragen. De Occupy beweging heeft daar van de aanvang af aan al last van de politie en er zijn al meer onverkwikkelijkheden gebeurd, maar nu – denk ik en met mij vele anderen – hebben ze een grens overschreden. Een ex-marinier, een veteraan uit Irak, werd vrijdag bloedig aan zijn hoofd gewond door een door de politie in de menigte afgeschoten gasgranaat. Toen omstanders hem wilden helpen schoten ze ook nog één of meer “flitsgranaten” in de groep van helpers af. Amerika staat aardig op zijn kop. NRC Handelsblad rapporteert erover in lauwe – nogal naar “spin” namens de overheid ruikende – termen over, maar gaven ook een link naar “The Truther Girls” waar een dame opriep tot staking en tot meer dan alleen maar doen wat de politie zegt uit naam van de vredelievendheid van het protest. Je vraagt je trouwens af aan welke corporate schortebanden mevrouw Quan vastzit: het optreden van de Oaklandse politie is wel erg extreem. Ik vraag me trouwens af, waarom haar site nog steeds in de lucht is, lijkt me nou typisch een doelwit voor Anonymous.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, Amerika en politiek, corporatisme, Democratie - Media - Meningsuiting, NORMEN en WAARDEN, politiegeweld and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s