Taalgebruik van de heer Kamp …

… nadert dat van de heer Wilders. Er zijn namelijk wel meer parlementaire woorden te verzinnen voor “gaatje in je hoofd” en “volledig door het ijs gezakt”, de woorden, die Kamp gebruikte tegenover Paul Ulenbelt van de SP in een debat over het al dan niet omhoog moeten van de AOW-leeftijd. Paul Ulenbelt kan het natuurlijk helemaal mis hebben, maar een gaatje in zijn hoofd begint te lijken op “kopvoddentaks” en heeft al hetzelfde niveau als “doe eens normaal, man”. Om daarenboven het door veel Nederlanders gewenste extra hoge belastingtarief van de top”verdieners” denigrerend een ‘villabelasting’ te noemen wijst er alleen maar op, dat meneer Kamp ook bij die politici hoort, die een grootgraaiersbaan na de politiek ambiëren.

ANP/Redactie VK.NL − 02/02/12, 17:42 − 02/02/12, 17:42 De leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan, stijgt ‘spectaculair’ volgens minister Henk Kamp (Sociale Zaken).
Volgens Kamp is de gemiddelde uittreedleeftijd sinds 2006 tijd gestegen naar 63 jaar nu. ‘Als we zo doorgaan is dat in 2020 66 jaar’, aldus de minister vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Kamp reageerde met deze cijfers op zorgen in de Kamer, onder meer bij regeringspartij CDA, over de kansen van ouderen om daadwerkelijk langer door te werken als de AOW-leeftijd omhoog gaat. Volgens de minister stemmen ervaringen uit het verleden positief. Hij zei dan ook een eerder uitgesproken ambitie van werkgevers en de vakbeweging te onderschrijven dat de arbeidsdeelname van 55-plussers in tien jaar tijd even hoog moet zijn als die van 55-minners.

‘Ik vind dat we in 2020 op een gemiddelde uittreedleeftijd van 66 jaar moeten zitten’, zei de minister. Volgens zijn wetsvoorstel wordt de AOW-leeftijd in 2020 ook verhoogd van 65 naar 66 jaar.

Hard tegen SP
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft vandaag ook flink uitgehaald naar de SP, omdat de oppositiepartij in zijn ogen niet realistisch is als ze ontkent dat de AOW-leeftijd omhoog moet. Tijdens het debat zei Kamp vandaag tegen SP’er Paul Ulenbelt: ‘Ik vind dat u volledig door het ijs bent gezakt’.

Volgens de minister worden door de SP alle signalen en serieuze rapporten over de oplopende kosten door de vergrijzing ‘domweg genegeerd’. Ook draagt de partij in zijn ogen geen serieuze alternatieven aan. ‘Je hebt toch een gaatje in je hoofd als je denkt dat dit op te lossen is met een villabelasting’, stelde hij in reactie op een betoog van Ulenbelt.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, baan, corporatisme, Democratie - Media - Meningsuiting, GROOTGRAAIERS, respect and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Taalgebruik van de heer Kamp …

 1. Het vervroegd uittreden is niet voor arbeiders, maar voor ambtenaren e.d.
  Het zou de gemiddelde leeftijd voor pensioen mooi omhoog jagen als die regels werden geannuleerd.
  Zou ook een sociale rechtvaardigheidheid behelzen.

 2. rikus says:

  Ik ben van mening dat Henk Kamp geen woord teveel zegt als het om de SP gaat. De retoriek is nergens op bezuinigen en dat is iets wat nu even niet kan. Dus de SP zit nu finaal op het verkeerde spoor. We zouden binnen de kortste keren het nivo van Griekenland bereiken.
  Daar zou niemand mee gebaat zijn, dus een stem op de SP is meewerken aan onze eigen ondergang en dat moet je toch niet willen..

 3. mijn broek zakt ervan af

  (en ik ben niet eens politicus)

 4. Nee Rikus, dat is de retoriek niet en zit ook niet in de alternatieve planning. Dat moet je dus wel even goed volgen. Het gaat niet om niet bezuinigen, het gaat om verstandig en menselijk bezuinigen. Zorgen dat het geld voor zorg, politie en scholen ook daar terecht komt, waar het ook zoden aan de dijk zet. De hypotheekrenteaftrek. De lullekoek over de SP komt van rechts, Elsevier, media (o.a.negeren), en is bedoeld, om de mensen angst aan te praten voor socialisme. Zoals Wilders de mensen ook angst aanpraatte voor de moslims.

 5. De hypotheekrenteaftrek, onbespreekbaar voor de PVV. Waarom? Je zou kunnen zeggen, dat de PVV niet wil bezuinigen.
  Verstandig bezuinigen is vooruitzien. Topsalarissen en bonussen aanpakken. Met de VVD gaan we alleen maar sneller naar de knoppen.. Hebben we geld voor JFS gevechtsvliegtuigen waar we niks mee kunnen? Kan nog wel even doorgaan. De geniepigheid bij het doordrukken van onvoorstelbaar domme plannen druipt eraf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s