En wat zou nou de waarheid zijn?

Ik vermoed, dat de “anderen” gelijk hebben. Immers belastingverhoging maakt een regering impopulair, maar verhoging van boetes om “het verkeer veiliger te maken” moeten de publieke goedkeuring wel krijgen, anders breng je de “verkeersveiligheid in gevaar”, nietwaar? Je zou het als bijvoorbeeld een supermarkt of een fabrikant van auto’s niet moeten wagen om in 4 jaar je prijzen met 60% te verhogen, maar de regering komt in dit land overal mee weg.
‘Verkeersboetes fors hoger’
Politie Politie Foto: harry_nl / Flickr – Creative Commons by nc-sa
Toegevoegd: zaterdag 11 feb 2012, 19:50

De verkeersboetes zijn in Nederland de afgelopen vier jaar met 66 procent gestegen. En daarmee heeft Nederland de hoogste verkeersboetes van Europa. Dat heeft RTL Nieuws uitgezocht.

Wie buiten de bebouwde kom vijftien kilometer per uur te hard rijdt, krijgt een boete van 110 euro; in andere West-Europese landen kost zo’n overtreding gemiddeld 58 euro.

Volgens het ministerie van Justitie is de belangrijkste reden voor verhoging van de boetes het verbeteren van de verkeersveiligheid. Maar volgens RTL Nieuws zeggen andere betrokkenen dat de boetes vooral zijn verhoogd om de staatskas te spekken.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, Consument, democratie, Integere Politiek, macht, markt, NORMEN en WAARDEN and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to En wat zou nou de waarheid zijn?

 1. selmasalo says:

  Tjonge, dat wist ik niet, dank voor de informatie.
  Maar weet je, als dit de oplossing zou kunnen zijn voor die misselijk makende bezuinigingen in gezondheidszorg, onderwijs, natuur etcetera, dan mogen die boetes van mij nog drie keer over de kop.
  Wel gerelateerd aan inkomen dan.
  Want het is sowieso een slechte zaak dat boetes vastgestelde bedragen zijn, of men nu multimiljonair is minimumloon-verdiener.
  P.S. De waarheid bestaat niet, althans onder het mensdiervolk niet.
  Verum (bonum, pulchrum) zijn slechts bij God.

  • Hans de Koning says:

   Aardig commentaar alleen dat van god had er voor mij niet bij gehoeven.

   • selmasalo says:

    God is maar een woord. En wat ik schreef is een traditionele uitdrukking van bescheidenheid door zelfkennis.
    Het gaat om het menselijk onvermogen, om het geringe bevattingsvermogen van onze hersentjes, onze onwetendheid in het licht der eeuwigheid.

 2. Dank voor ook dit commentaar. Je bent slim genoeg om te beseffen, dat ik de waarheid van de uitlatingen bedoeld en niet DE WAARHEID. Onze geachte regering is niet in haar eerste leugen gebarsten – zegt deze ex-rijksambtenaar – en de “belangrijkste reden ” houdt tevens in, dat er nog meer zijn. Zoals spekken van de staatskas. Op die manier is dit glibberige ministerie niet op één uitspraak vast te pinnen.

 3. rikus says:

  Zou daarom het Burqa verbod er ook zo soepel zijn doogegeglipt?
  Maar goed misdaad moet gestraft worden en toeteren mag niet!
  e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s