Piramidespel met belastinggeld.

Zoals gewoonlijk bungelt de heer Rutte weer helemaal onderaan. Zelfs de Amerikanen zelf twijfelen al aan het nut van de JSF en vinden het project te duur voor de geleverde (wan)prestaties. Ze stellen de aankoop uit en u weet van uitstel komt …. Nou is het natuurlijk wel zo, dat Rutte I besloten heeft om de werkelijke beslissing uit te stellen voor een volgend kabinet, maar hij doet wel nog net alsof HIJ de formateur van dat volgende kabinet zal zijn. [Of zou hij soms rekenen op een post-politieke baan bij Lockheed Martin?] De PVV kan geen kwaad bij hem doen en dat 10 (TIEN) Midden- en Oost Europese landen zich stoten aan de strapatzen van de heer Wilders, interesseert hem eigenlijk niet. Jammer voor heer Rutte, dat hij voor Europese beslissingen over de Euro en begrotingsdiscipline afhankelijk is van juist DIE Europese landen.

JSF duurder door uitstel aankopen VS
Laatste update: 14 februari 2012 16:30 nu.nl info
OSLO – De straaljager F-35 Joint Strike Fighter (JSF) wordt mogelijk duurder doordat de Amerikanen de aanschaf van een flink aantal toestellen willen uitstellen.
Dat heeft het hoofd van het JSF-programma bij producent Lockheed Martin, Tom Burbage, dinsdag gezegd tegen persbureau Reuters.
Het Pentagon meldde maandag dat het de geplande levering van 179 JSF’s in de komende 5 jaar wil vertragen om kosten te besparen.
Volgens Burbage zal daardoor voor alle kopers de aanschafprijs per toestel iets hoger komen te liggen, maar hoeveel precies kon hij niet zeggen.
Nederland
Nederland heeft de JSF op het oog als opvolger van de F-16. Een besluit daarover is echter nog niet genomen. Het minderheidskabinet van VVD en CDA laat dat over aan het volgend kabinet.
GroenLinks en de PvdA in de Tweede Kamer hebben dinsdag schriftelijke vragen gesteld over de aankondiging van Lockheed Martin. Volgens GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed speelt de regering met de JSF een ”piramidespel met belastinggeld”. Hij vindt dat het kabinet het JSF-programma moet heroverwegen.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, belangenverstrengeling, defensie, Democratie - Media - Meningsuiting, Integere Politiek, JSF, krijgsmacht, PVV, rutte, vvd and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Piramidespel met belastinggeld.

  1. Aad Verbaast says:

    De prijzen van dat ding zijn al een paar keer over de kop gevlogen. Naast dat die steeds minder presteert. Drama project.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s