Israël waarschuwt VS niet bij aanval op Iran.

Dit is de hypocrisie ten top, die n.a.w. toch niets uithaalt, aangezien Iran er toch van overtuigd zal BLIJVEN, dat de VS medeverantwoordelijk zijn voor een Israëlische aanval. Immers, ook Barack Obama heeft zich verplicht Israël te hulp te komen, zodra dit land door Iran in gevaar wordt gebracht.

Ik wed trouwens, dat de heren Rutte en Rosenthal in hun handjes staan te klappen en staan te kraaien van genoegen bij de “slimme” oplossing, die Ehud Barak en Benjamin Netanyahu gevonden hebben voor het dilemma van de VS.
‘Israël zal VS niet waarschuwen voor aanval op Iran’

De boodschap zou de afgelopen tijd herhaaldelijk zijn overgebracht aan Amerikaanse diplomaten die in onderhandeling zijn met de Israëlische …

Voor niet abonnees: ‘Israël zal VS niet waarschuwen voor aanval op Iran’
Redactie − 28/02/12, 04:11
De Israëlische premier Netanyahu (links) en minister van Defensie Barak eerder deze maand bij een bijeenkomst vanwege Baraks 70ste verjaardag. © epa

Israël zal de Verenigde Staten niet van tevoren op de hoogte stellen van een mogelijke aanval op Iran. Dat hebben Israëlische betrokkenen laten weten, meldt een Amerikaanse inlichtingenbron aan het persbureau AP.
De boodschap zou de afgelopen tijd herhaaldelijk zijn overgebracht aan Amerikaanse diplomaten die in onderhandeling zijn met de Israëlische regering. De veronderstelling dat Iran binnen afzienbare tijd een bruikbaar kernwapen produceert, heeft tot een vertrouwenscrisis geleid tussen Israël en de Verenigde Staten.

Medeverantwoordelijk
De VS proberen Israël in een reeks topontmoetingen ervan te overtuigen dat een aanval op Iran op zijn best een tijdelijk oponthoud betekent van de nucleaire ambities die het land koestert. Israël zou hebben laten weten dat het de VS een eventuele aanval niet vooraf zal melden, omdat het dan minder waarschijnlijk is dat de VS er medeverantwoordelijk voor worden gehouden omdat ze Israël niet hebben kunnen tegenhouden.

De komende weken zullen de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak en premier Benjamin Netanyahu bezoeken afleggen aan Washington.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, IRAN, Israel, rosenthal, rutte, USA and tagged . Bookmark the permalink.

16 Responses to Israël waarschuwt VS niet bij aanval op Iran.

 1. Wat voor ramp staat ons nu te wachten waarmee Amerika weer een oorlog ingezogen zal worden. En de Amerikanen blijven de levens van hun kinderen maar opofferen voor deze zelf gecreërde vijanden, Krankzinnig. Ze hebben niets geleerd uit het verleden. De Amerikanen, voetvolk van de Israëliers.

 2. reinejragolo says:

  Iran zal hard worden getroffen. De bevolking zal in opstand komen tegen het regime.

 3. Een opstand tegen de regime, best. Maar laat dat de keuze van de bevolking zelf zijn en niet van buitenlandse belanghebbenden die religieuze onverdraagzaamheid vervangen door dictatorschap. In dat laatste geval kun je er zeker van zijn dat Iran niet de enige zal zijn die hard wordt getroffen. Ik hoop maar dat het bij Israëlisch geblaf blijft.

 4. hansdekoning says:

  Heb jij weer gelijk in, ik ben OOK tegen dictators. En natuurlijk moet een opstand tegen een “eigen”regime uit het volk zélf komen. Ik ben echter somber gestemd over het Israëlische blaffen – ze hebben tot nu toe niet uit gemunt in niet bijten als ze blaften.

  • Roberto la Verita says:

   Hans,
   Het zou het westen wel goed uitkomen,al Israel een oorlog begint tegen Iran.
   Van de 1 op de andere minuut,zou de aandacht verlegd zijn van de crisis naar de oorlog.
   En dan nog maar niet te spreken wat die oorlog aan een impuls zou geven aan de (Amerikaanse )economie.
   Of zou een eventuele oorlog alleen maar verliezers opleveren,ook hier in Europa?
   Roberto

 5. rikus says:

  Het zou ook heel onverstandig zijn als Israël de aanval aankondigde.
  De nieuwe president verkondigde in zijn speech bij zijn aanreden dat het beter was als Israel van de kaar werd geveegd.
  Dus het bezit van een atoombom zou dit waar kunnen maken en dat pikt Israël niet. Het is een dreiging voor de hele wereld.

 6. @Rikus,

  Dat is een pertinente leugen dat Ahmedinejad dat gezegd zou hebben.
  Ik heb die betreffende uitspraak al eens eerder behandeld:
  http://reggies.eu/post/2012/02/12/Is-Iran-nou-het-as-van-de-kwaad-in-de-wereld.aspx

  Jij praat alleen maar de zionisten na die dit nieuwsje de wereld in hebben geslingerd. Ik moet ze het wel nageven, wat dat betreft heeft het brainwashen wel effect op bepaalde soort mensen.

  • rikus says:

   Het is al een tijdje geleden. maar ik heb nog een goed geheugen
   Het land is helemaal de verkeerde kant op gegaan nadat Ayatollah Khomeini aan de macht kwam er is een haat cultuur ontstaan

 7. @Rikus,

  Wie haten ze? En waarom dan? Volgens mij hebben zij daar alle reden toe n.a.v. de manier waarop Amerika ze in de recente geschiedenis heeft behandeld en nu nog steeds. Hoe zou jij het vinden als Iran een huurmoordernaar in zou huren om onze premier Rutte dood te schieten. en deze te vervangen met een dictator die de Nederlandse bevolking zou onderdrukken waarna het zijn grondstoffen goedkoop exporteerd richting Iran. Ik denk dat dat wel bepaalde sentimenten op zou wakkeren. En terecht.

 8. reinejragolo says:

  Reggie, jij wil niet weten hoe ze in Iran met gevangenen omgaan en hoeveel mensen er zijn geexecuteerd na een valse aanklacht.

 9. Reine, nou hoeveel? En is dat meer of minder dan in Amerika? Of moet ik zeggen Guantanamo? Of de geheime gevangenissen in de Balkans? Egypte? Irak en weet ik veel waar, De CIA traint de beulen in het MO. Dus als je Iran ergens van beschuldigd kun je daar best gelijk in hebben maar zet het dan wel even in perspectief.

 10. Roberto la Verita says:

  @ Reggie,Reine & Rikus,
  Mischien is het goed te bedenken wat Amerika zal kunnen doen,als inderdaad de SP hier een factor van macht wordt.
  Die chaos die zou kunnen ontstaan is dan heel goed mogelijk,dat schreef ik kortgeleden al.
  Als het moet kunnen de Amerikanen ons hele land ontregelen,er zijn voorbeelden genoeg
  van over de hele wereld waarin dit gebeurd is.
  Roberto

 11. @Roberto,
  Volgens mij is die ontregeling al volop in gang. Tel daar bij op dat ons staatsgoud ook niet binnen onze landsgrenzen bevind. Kwestie van levensader afknijpen.Maar toch SP stemmen dan maar? 🙂 Zou voor mij de eerste keer zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s