Cliënten ZEER tevreden overhulp bij het huishouden.

<strongEen citaat uit het gelinkte rapport van de RVD: Rijksoverheid.nl

Cliënten zeer tevreden over hulp bij het huishouden

Nieuwsbericht | 05-03-2012

Cliënten waarderen de hulp bij het huishouden met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4. Dat schrijft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) vandaag aan de Eerste en Tweede Kamer. Het gaat om ervaringen van cliënten in 2010 en de eerste helft van 2011. Er zijn bijna 14.000 vragenlijsten van cliënten in de meting meegenomen. De meting is uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel).

Dit rapport is gebaseerd op een wetenschappelijk gefundeerd onderzoek. Het toont aan dat cliënten tevreden zijn over de kwaliteit van de hulp bij het huishouden en dat dit dus bij gemeenten in vertrouwde handen is, aldus de staatssecretaris.

Ook bleek dat 94% van de cliënten, de aanbieder van de hulp bij het huishouden, zou aanbevelen aan vrienden of familie. 81% van de cliënten kan zich thuis beter redden door de hulp. De bejegening en deskundigheid werden beoordeeld met respectievelijk 3,8 en 3,7 op een vierpuntsschaal. Verschillen tussen organisaties blijken beperkt te zijn.

Hulp bij het huishouden wordt sinds 1 januari 2007 door gemeenten aanbesteed. Aanbieders van hulp bij het huishouden zijn in de Wet maatschappelijke ondersteuning verplicht om de ervaringen van hun cliënten te meten met de Consumer Quality (CQ)-vragenlijst. In deze vragenlijst wordt naar de feitelijke ervaringen van de cliënten met de verleende hulp gevraagd. “
Opm. : Vervettingen in het citaat zijn van mij.
Geen wonder dat de klanten zeer tevreden zijn: ze worden ondervraagd door de organisatie van de hulp zelf. Zou u kritische geluiden durven laten horen?

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, belangenverstrengeling, Uncategorized, ZORG and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s