Liegen en bedriegen ….

… dat is het waar het in de politiek om gaat. Zeker als je coûte que coûte je zin wil hebben. En dat wilden de dame (A.M.A. van Ardenne) en heren Ben BOT en Henk KAMP in één van de vele kabinetten Balkenende, toen het ging om een
Nederlandse missie naar Uruzgan in Afghanistan.
Immers vriendje Dubya Bush in Amerika moest vooral te vriend worden gehouden. Waarom mag Joost weten, Bushie deed niets anders dan financiële crises uitlokken door regulerende wetgeving af te schaffen en ons zo mee te slepen in een economische crisis, die vandaag den dag nog steeds voortduurt.

Awel, we zien wat er van komt als kamerleden niet doorvragen en vooral doorrechercheren. Ben is nog steeds BOT (ja, ik, weet dat het niet netjes is om iemand op zijn naam te veroordelen, maar de verleiding is TE groot) KAMP (toen defensie) gaat in een kabinet Rutte (hopelijk 1 en niet meer) door met liegen en bedriegen, maar nu als minister van (a)Sociale Zaken en van Ardenne is voorzitter van het produktschap Tuinbouw. Maar ja, daar komt ze dan ook voor uit het Westland.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, economie, krijgsmacht, politiek, Uncategorized, USA and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Liegen en bedriegen ….

 1. Aad Verbaast says:

  Warlord David Petraeus kreeg daar zelfs net nog een lintje voor uit handen van Hillen:
  Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden.
  http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2012/03/16/46193938/Amerikaanse_generaal_Petraeus_koninklijk_onderscheiden
  == Minister Hillen bedankte in zijn toespraak Petraeus voor de onvoorwaardelijke steun aan de Nederlandse militairen en zijn drijvende kracht achter een succesvolle missie. Door zijn persoonlijke inspanningen voor de samenwerking tussen Nederland en Amerika kon Nederland belangrijke operationele successen bereiken met de Task Force Uruzgan. ==

 2. rikus says:

  Met ingang van morgen wordt het allemaal anders in het westland.De bussen staan klaar. Straks hebben we geen overlast meer van de Polen.

 3. Hans, het linkje werkt niet. Blijkbaar hadden mijn voorgangers er geen last van.

  • hansdekoning says:

   Dat spijt me zeer, temeer daar het voor mij ook niet werkt. Het was een artikel in hetzij de Volkskrant hetzij NRC over het feit, dat de verkenners van het Korps Commandotroepen, die de situatie in Uruzgan verkenden, de toestand daar veel zwaarder en gewelddadiger inzagen dan in de tweede kamer werd gemeld. Oei … wat put ik nu diep in mijn geheugen. ;>))

 4. Arjan Fernhout says:

  Het artikel in NRC van afgelopen weekend heet “De oorlog die geen oorlog mocht heten” en is alleen bereikbaar voor abonnees van NRC. De financiële crisis is grotendeels veroorzaakt door deregulering en werd al voorspeld door Black Monday (1987) en een aantal andere incidenten. Bill Clinton zette als conservatieve democraat het economische beleid van Reagan en Thatcher gewoon door en gaf de finishing touch door de Community Reinvest Act (1995); de
  Financial Services Modernization Act (1999) en de Commodities Futures Modernization Act (2000), waarna G.W. Bush het nog een graadje erger maakte.

  Het neoconservatieve marktfundamentalisme heeft gefaald. Het idee van een zelfregelende markt is een illusie en vond zijn legitimatie vooral in de ideeën van Friedrich Hayek, de favoriete schrijver van Mark Rutte. De ”ideeën” van dit minderheidskabinet vallen terug te vinden in de geschiedenis van deze ideologie. Henk Kamp handelt in de geest van de Personal Responsibility and Work Opportunity Reconsiliation Act (1996) wat Rikus hierboven zo mooi vindt en Edith Schippers gaat er voor zorgen dat er slechts een stuk of vijf grote zorgverzekeraars overblijven, volslagen contraproductief aan wat ze wil bereiken door grotere concurrentie. Dat effect van concentratie was ook al te zien door de Telecommunications Act (1996) die op hetzelfde idee berust en wat maakte dat er van de oorspronkelijke 50 mediabedrijven slechts de “Big Six” door cross-ownership overbleven.

  Voordat Rikus hierboven snapt wat er aan de hand is hebben Rutte en Wilders een baan in de VS, betaalt hij 30% meer aan ziektenkostenpremie en ontvangt hij 15% minder pensioen omdat de rente op 0,5% staat om de hopeloze economie te stimuleren, ten koste van de pensioenfondsen. Dat gun ik hem niet.

  Zegt het voort en bekeert de arme PVV-stemmerds :))

 5. Arjan Fernhout says:

  Overigens, hier de de goede link
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/24/grimmige-situatie-uruzgan-niet-gemeld/

  Maar wat in het hele artikel te lezen valt, is veel indringender dan NRC op haar website vermeldt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s