Basisregistratie Personen en Reisdocumenten

Aard van uw vraag Privé

Onderwerp Basisregistratie Personen en Reisdocumenten
Vraag Ik vraag me af of er een WETtelijke grond is voor dit overheidsproject en of de ‘samenwerkende’ gemeenten zich wel gerealiseerd hebben, dat ook dit kanresulteren in een aantasting van mijn privéleven. Immers, hoe meer gecentraliseerd bepaalde projecten zijn, hoe meer inbraakmogelijkheden er zijn en dan heb ik het nog niet eens over een kwaadwillige of incompetente (in ITC- en andere digitale zaken bijvoorbeeld) overheid
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/05/07/minister-spies-geeft-startschot-voor-invoering-basisregistratie-personen.html?ns_campaign=regeringsnieuws&ns_channel=nb

U bevindt zich hier: Home Nieuws Minister Spies geeft startschot voor invoering Basisregistratie Personen
Minister Spies geeft startschot voor invoering Basisregistratie Personen
Nieuwsbericht | 07-05-2012
Twaalf ‘koplopergemeenten’ stappen als eerste over op de nieuwe Basisregistratie Personen (BRP). Met de invoering van de BRP komt er één landelijke registratie met persoonsgegevens van de inwoners van Nederland en Nederlanders in het buitenland. Het bijhouden en uitwisselen van gegevens wordt met de BRP sneller, eenvoudiger en goedkoper dan met de huidige Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Uiterlijk in 2016 werken alle 415 gemeenten met de nieuwe registratie.

Minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft vandaag tijdens een werkbezoek in Valkenburg aan de Geul een intentieverklaring ondertekend met de twaalf gemeenten over hun overstap naar de nieuwe registratie. Zij deed dat ook namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
De twaalf koplopergemeenten zijn Alkmaar, Amstelveen, Bloemendaal, Capelle aan den IJssel, Haarlemmermeer, Hoogezand-Sappemeer, Leiderdorp, Noordenveld, Valkenburg aan de Geul, Waalwijk, Zoetermeer en Zoeterwoude. Zij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de techniek en gaan vervolgens over op de nieuwe registratie. Hun ervaringen stellen alle andere gemeenten straks in staat om soepel en snel over te stappen.
Bij het ontwikkelen en invoeren van de BRP werkt het ministerie van BZK nauw samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING), de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR).
Aanspreekvorm De heer
Voorletters H.
Achternaam de Koning
Telefoonnummer

Referentienummer

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Basisregistratie Personen en Reisdocumenten

 1. rikus says:

  Het meeste erger ik mij aan de tegenwoordige registratie die plaats vindt als ik familieleden van mijn buitenlandse vrouw van buiten europa wil uitnodigen. Ik dien daar een speciaal formulier met een gemeente stempel voor te halen. Daar staan alk mijn gegevens op en de gegevens van diegenen die ik uitnodig. Hiermee kan dan in hun thuisland bij de Nederlandse ambassade een visum worden aangevraagd.
  Vroeger was een mailtje voldoende .
  Nu duurt het maanden voor de visa er is
  Hoezo minder bureaucratie?

  • hansdekoning says:

   Leers denkt, dat hij – na Maastricht – alles weet van buitenlanders en dus allemaal onnodige regels kan maken. Opstelten bemoeit zich uit principe overal mee: “het gaat immers over onze veiligheid” – die uit de VS overgewaaide fobie – en van Rosenthal kan je dus alleen maar xenofobie verwachten, die vergeet gemakshalve, dat ook hij feitelijk een allochtoon is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s