De zorg wordt te duur!

En Edith Schippers maar zeggen, dat de zorg te duur wordt. En de schuld daarvoor bij de vergrijzing leggen en de grotere zorgbehoefte van ons grijsaards. Ik wil wedden, dat betrokken grootgraaiers vriendjes van haar zijn, allemaal VVDers. Het is ook niet helemaal haar schuld, dat Rutte vastbesloten is om de laagstbetaalden – lees het klootjesvolk – te laten betalen voor de kredietcrisis, voor de bankencrisis, voor de crisis van de economie. Maar ze doet er wel aan meeen ook dat is betreurens/afkeurenswaardig. Begrijp me goed, ik ben geen fan van De Telegraaf, maar dit bericht werd door meer media gebracht.

Ziekenhuizen betalen miljoenen aan afkoopsommen
door Arianne Mantel
door Arianne Mantel – Ziekenhuisbestuurders die vorig jaar gedwongen zijn opgestapt hebben voor ruim 3,3 miljoen euro aan afkoopsommen opgestreken.

Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn Foto: ANP
De bazen vertrokken als gevolg van reorganisaties, verstoorde arbeidsverhoudingen of kritiek op hun bestuurlijke kwaliteiten. De hoogste vertrekpremie van bijna vier ton is door de Gelre Ziekenhuizen betaald aan voormalig bestuurder Maarten Imkamp. Imkamp kreeg tot maart 2011 zijn salaris doorbetaald, ruim 70.000 euro. Daarnaast ontving hij een ontslagvergoeding van 313.170 euro. In totaal bedroeg de afkoopsom zo’n 385.000 euro.
Dat blijkt uit de ranglijst over goudgerande vertrekpremies, die vandaag verschijnt in het artsenvakblad Medisch Contact. Na Inkamp komt de veelbesproken Paul Smits van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis die – zo nu blijkt – niet alleen de 236.000 euro meekreeg waarvan een meerderheid in de Tweede Kamer vond dat hij het terug moest betalen, maar ook nog drie extra maandsalarissen. Daarmee komt Smits’ werkelijke gouden handdruk op ruim drie ton. Smits vertrok wegens zijn rol in de verwaarloosde uitbraak van de Klebsiella-bacterie, waarbij 118 mensen besmet raakten en hoogstwaarschijnlijk drie patiënten overleden. “

En het wordt natuurlijk helemaal schandelijk als zo’n man niet voor de rechter wordt gebracht wegens dood door schuld, maar in plaats daarvan een vertrekpremie opstrijkt.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s