Verantwoordelijke functie …

Je hebt hem of je hebt hem niet, maar verantwoordelijk wil in dit geval zeggen “verantwoordelijk voor het opsouperen van gemeenschapsgeld”. Ik ben benieuwd welke politicus nu zijn politieke carrière weer vaarwel zegt voor deze topfunctie.

“Topsalaris voor chef reddingsfonds  De ESM-directeur zou een jaarsalaris hebben van 324.000 euro bruto frnetz – Flickr / Creative Commons 2.0 by

Toegevoegd: zaterdag 7 jul 2012, 15:33

De chef van het nieuwe Europese reddingsfonds (ESM) gaat meer verdienen dan Bondskanselier Merkel. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt am Sonntag.

De krant zegt inzage gehad te hebben in vertrouwelijke documenten. Daarin zou staan dat de chef van het reddingsfonds bruto 324.000 euro per jaar gaat verdienen. Ook bij de laagstbetaalde functies kunnen de salarissen oplopen tot 72.000 euro.

Het ESM-fonds beheert de miljardenpot voor steun aan noodlijdende Europese landen of banken. Nederland stort de komende jaren bijna 5 miljard euro in het fonds en staat voor nog eens ruim 35 miljard euro garant.

Wie de directeur wordt van het ESM is nog niet bekendgemaakt.”

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, belangenverstrengeling, democratie, economie, GROOTGRAAIERS, Integere Politiek, NORMEN en WAARDEN, TOEKOMST and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Verantwoordelijke functie …

  1. Aad Verbaast says:

    Bruto: artikel 36.5 uit het ESM verdrag.
    Volgens door de Raad van gouverneurs vast te stellen regels is het personeel van het ESM onderworpen aan een interne belasting ten bate van het ESM op de door het ESM betaalde salarissen en emolumenten. Vanaf de datum waarop deze belasting wordt geheven, zijn bedoelde salarissen en emolumenten van nationale inkomstenbelasting vrijgesteld.

    En geloof maar dat de IB lager zal zijn dan het laagste IB tarief van de aangesloten landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s