Rutte: lomp en neerbuigend.

Het menneke en zijn partij laten nu hun ware aard zien in duidelijke PVV stijl. Ook wordt hierdoor weer duidelijk wat ik al eerder schreef: Rutte waait met alle winden mee, als het hem maar voordeel brengt. Niets principieels aan de VVD: “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.”
Uit nrc.nl 26 juli 2012, 12:31
Ophef in Spanje over verkiezingsslogan van de VVD
vvd
door Merijn de Waal
Buitenland

In Spanje is verontwaardiging ontstaan over een verkiezingsslogan van de VVD: “Die beker mogen ze hebben. Onze kredietwaardigheid niet.” Naast de tekst staan de Spaanse voetballer Xavi en zijn Italiaanse collega Pirlo afgebeeld.

De afbeelding werd op 29 juni, twee dagen voor de EK-finale, op de Facebookpagina ‘Stem VVD’ geplaatst. “Italië of Spanje wordt Europees kampioen voetbal”, zo staat er in het bijschrijft.

“Nu moeten ze nog even kampioen bezuinigen worden, want als het aan ons ligt komt er geen regeling waarmee ze van onze zuinigheid kunnen profiteren Onze zuinigheid? Ja, ja, zoals duidelijk werd in de JSF-affaire: Een toestel kopen, dat nog niet eens bewezen heeft, dat het kan wat men ervan verwacht. Dat inmiddels vele miljarden meer kost dan waar zelfs de Amerikanen genoegen meenemen. En de beslissing over de aankoop schuiven we steeds maar vooruit, want stel je voer dat we er onze vingers aan zouden branden. en zelf geen orde op zaken hoeven te stellen.”

‘Rutte slaat eurosceptische toon aan vanwege campagne’ Dat zei ik toch? Politiek opportunisme.

Gistermiddag pikte de Brusselse correspondent van de rechtse krant El Mundo het plaatje op, waarna ook andere Spaanse media erover berichtten. Zij leggen uit dat Rutte en zijn partij vanwege de campagne een eurosceptische toon aanslaan. Daarbij wordt fijntjes opgemerkt dat ondanks alle retoriek Rutte eind juni wel instemde met crisismaatregelen die de solidariteit tussen eurolanden vergroten.

Op internet regende het niettemin binnen enkele uren honderden, voornamelijk boze reacties. Veel Spanjaarden vinden de tekst lomp en neerbuigend.

De slogan kreeg op de VVD-site ruim 800 ‘likes’, maar ook veel kritiek: “Kinderachtig en onsportief.” Iemand anders: “Tsja, hoe moet de VVD anders PVV-stemmers winnen?”
VVD: dit was een ludieke verwijzing.

Wat vindt de VVD zelf van de reacties uit Spanje? Een woordvoerder:

“De post is al een bijna een maand oud, de ophef is wat laat. We hebben ons campagnethema van keihard bezuinigen met een knipoog aan het EK verbonden. Het was een ludieke verwijzing.”
Naar “ons” politiek opportunisme, wat een zelfkennis! Kinderachtig bovendien: verwijzen naar de ouderdom van de uitlating. En inderdaad: “keihard bezuinigen”, door de zwakkeren in de samenleving; we moeten vooral zorgen de grootgraaiers niet tegen ons in te nemen, en de “kleinen” stemmen toch wel op ons vanuit hun anti-Europa gevoel, die zijn te dom om onze wolf in schaapskleren te zien.
Volgens de VVD past de toon van de teksten “heel goed bij Facebook en communicatie met de achterban”. Op de vraag of hij ook past bij de grootste politieke partij van Nederland en de VVD-premier, gaat de woordvoerder niet in.
Natuurlijk niet, dan zou hij er EERLIJK voor uitkomen, dat politiek opportunisme hoofdstuk alfa t/m omega van de VVD-karakterloosheid is .

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, belangenverstrengeling, bezuinigingen, cultuur, defensie, democratie, GROOTGRAAIERS, Integere Politiek, JSF, lobbyisten and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rutte: lomp en neerbuigend.

 1. rikus says:

  Rutte is natuurlijk wel in en heel moeilijke tijd aangetreden. Extreem bezuinigen is nooit lekker.
  Dat hij langzaam steeds Eurosceptischer is ook zeer begrijpelijk er komt steeds meer boven water
  En hier een vette druppel
  http://www.canvas.be/programmas/terzake/server135811c22%3A1382dd68823%3A-77e8#panel-epi

  • hansdekoning says:

   Dat is wel een heel interessante, letterlijke “vette” druppel: Dat Belgische EP-lid aan het eind van Terzake. Dankjewel, Rikus. Geen wonder, dat Hans van Baalen – ook al VVD – EPer wilde worden. Die zeer remuneratieve job in het bedrijfsleven moet je nog maar afwachten – al mik je daar natuurlijk wel op.Let wel: Ik ben GEEN tegenstander van Europa en de euro, maar euroscepticus word ik geleidelijk aan wel. En dit – de commissarissen en n.a.w. ook de hogere ambtenaren en de parlementsleden – zijn dan de mensen, die ach en wee en schande roepen over die schandalige bonussen en salarissen in het bank- en verzekeringswezen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s