Aan de eigen woorden opgehangen

“Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) is een overheidsorganisatie die erover waakt dat verzekerden via de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten de zorg kunnen krijgen die voor hen noodzakelijk is.
Het College voor zorgverzekeringen is zowel een advies- als uitvoeringsorganisatie voor de wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zvw en de AWBZ. Het CVZ heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Dit aandeel levert het CVZ door het uitvoeren van drie kerntaken.”

De vervettingen van stukjes tekst uit de eigen uitlatingen van het CVZ op hun site zijn van mij. En haha na het jongste advies van dit overheidsinstituut weten we precies waar het om gaat. Je bent “van zorg verzekerd” zolang het college van mening is, dat het betaalbaar is. En als het dat niet is? Dan kun je creperen.

U moet voor de grap op de site eens bekijken in wat voor riant en ongetwijfeld betaalbaar onderkomentje het CVZ gehuisvest is. En uit hoeveel commissies en raden het bestaat. Hoeveel kwartaalstaten er inmiddels geproduceerd zijn enzovoort enzovoort. Wellicht zou de betaalbaarheid beter gediend zijn met een hand in eigen CVZ-boezem en een grondige bezuiniging op de kosten van … het CVZ.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, bezuinigingen, Democratie - Media - Meningsuiting, empathie, Integere Politiek, macht, markt, NORMEN en WAARDEN, TOEKOMST, ZORG and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s