Israel – Iran – Verenigde Staten van Amerika

Het is hoog tijd, dat de Israelis verstandig worden en hun regering laten vallen. Van slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog dreigen de Joden nu de aanstichters van de Derde te worden.

Zo wordt het trouwens ook hoog tijd, dat dit kabinet – zo demissionair als het is – bij monde van zijn minister van Buitenlandse Zaken, ene Uri Rosenthal als ik me niet vergis, de hakken in het zand zet en het oude volk vertelt dat het tot hier kan gaan en niet verder.

Het lijkt er trouwens op, dat minder heethoofdige Israelis op hoge posten beseffen, dat een aanval op Iraanse nucleaire activiteiten onvoorzienbare, maar in elk geval desastreuze gevolgen zal hebben. In elk geval zo lang niet klip en klaar vaststaat, dat dit land inderdaad bezig is met een nucleair WAPENprogramma.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Amerika en politiek, IRAN, Israel, macht, USA, zondvloed and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Israel – Iran – Verenigde Staten van Amerika

 1. Richard says:

  Tja.

  De afwegng is tussen nu iraanse faciliteiten te bombarderen met alle consequenties van dien of een jaar te wachten totdat de iraniers een abom hebben met alle consequenties van dien. Is wachten / niet ingrijpen wel zo verstandig?

  Daarbij hebben we zelf ook nog een skin in the game: met een vrachtwagentje de turkse grens over richting istanboel en daar de knop indrukken heeft ook voor ons gevolgen.

  Heb jij trouwens kinderen?

  • hansdekoning says:

   Ja, twee, van wie één met twee kleinkinderen. Is daar iets mee aan de hand? Let wel: Ik heb 7 jaar in militaire dienst doorgebracht, o.m. uit angst voor het “Rode Gevaar”, na nog veel meer jaren bij een veiligheidsdienst ben ik niet zo gauw onder de indruk van gesignaleerde “gevaren”, zeker niet als Amerika ze signaleert. Ulterior motives, weet je wel?

 2. rikus says:

  Ik denk dat wel heel duidelijk is dat Iran een gevaar is voor de gehele wereld en vooral voor Israel. Als de Palestijnen de wapens neerleggen is het vrede in dat gebied. Doen de Joden dat dan zal de staat Israel ophouden te bestaan.

  • hansdekoning says:

   Ergens betwijfel ik of Iran wel zo’n gevaar is. Ik geloof meer, dat ze bezig zijn met het spelletje: Amerikatje pesten. Ze hebben dan ook nog een heleboel agressie van de zijde van de USA in te halen.

   • rikus says:

    Het is altijd kwalijk kersen eten met een president die bij zijn aantreden een ander land van de kaart wenst te vagen. In zijn geval Israel. Daarmee heeft hij voor mij een trend gezet.

 3. hansdekoning says:

  Dat waren er eerder al veel meer. De honorair consul van Koeweit, Mahmoud Rabbani – een Palestijn en bekend Haags ingezetene – vond het ook en toch was hij dik bevriend met diverse Haagse politici. Bovendien, je hoeft met Iraniërs geen kersen te eten, je moet ze gewoon gunnen te genieten van hun eigen bodemschatten. En dat is nu iets waar Amerika, Groot Brittannië en de Shell heel erg slecht in zijn.
  Om één voorbeeld aan te halen en vervettingen zijn van mij: UIT: http://www.huffingtonpost.com/2012/08/12/uss-porter-crash-oil-tanker_n_1770096.html#slide=more244355
  The Strait of Hormuz, at the mouth of the Gulf, is a crowded and tense waterway where one-fifth of the world’s oil is routed. Tensions have risen there over repeated Iranian threats to block tanker traffic in retaliation for tighter sanctions by the West. The sanctions are aimed at persuading Iran to abandon its uranium enrichment program, so far without success.
  Tensions in the Strait of Hormuz show no sign of abating.
  The United States stoked the flames recently with an announcement that it will send U.S. Navy minesweepers and warships into the Gulf for exercises. The U.S. military maneuvers scheduled for September, to be joined by ships from about 20 American allies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s