Liegen, bedriegen en je huiswerk niet doen …

een makkelijke manier om als politica je kost te “verdienen”.

Minister Edith Schippers – natuurlijk van de VVD – vindt dat er INGEGREPEN moet worden in de ouderenzorg. Waarom zeg ik dat? “Natuurlijk van de VVD”, omdat het er flink op begint te lijken, dat Markje en zijn bende gezien hebben, dat ouderen een gemakkelijke prooi zijn. Ze protesteren namel;ijk niet zo luidruchtig als andere partijen in het “kiezersvolk”. Ze laten meer over hun kant gaan.

Ik citeer uit het artikel:´ Om de groei van de zorgkosten te beteugelen moet dringend worden ingegrepen in de ouderenzorg. “De ouderenzorg is hier drie keer zo duur als in Duitsland en twee keer zo duur als in Frankrijk”, zegt demissionair minister van Volksgezondheid en tweede op de lijst van de VVD Edith Schippers vandaag in een interview met Het Financieele Dagblad

Lees verder op www.nrc.nl

Zelfs als ik het hele artikel lees zie ik geen enkel bewijs, dat Edithje haar huiswerk doet: het lezen van kranten en het luisteren naar de kiezer. Integendeel ze blijft maar doordrammen op het feit, dat we hier steeds grotere instellingen belasten met de zorg voor ouderen. Ja? En op wiens gezag? Op dat van een aantal regeringen – lees kabinetten – die zo nodig marktwerking moesten invoeren in de zorg. Daarbij is wat  Carlo Strijk – de tweede man op de lijst van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK)  – een soort tweede overheid noemt ontstaan. Hij zegt daarover in een interview met De Volkskrant:

De overheid is daarbij niet nodig, daar moet op worden bezuinigd? ‘Nee, wij zeggen: snijden in de tweede overheid. Wat is dat dan? Die tweede overheid is een schaduwoverheid van ZBO’s, zelfstandige bestuursorganen. Bijvoorbeeld het CAK, het Centraal Administratiekantoor. Slimme naam, lekker incognito, het zijn struikrovers. Daar zitten driehonderd mensen in Rijswijk die 110 miljoen euro per jaar spenderen. En wat doen ze? Die berekenen de eigen bijdrage van het PGB. Het persoonsgebonden budget wordt betaald door de gemeente. Maar de eigen bijdrage wordt berekend door het CAK. Waar haalt het CAK haar informatie vandaan? Bij de gemeente! Dat is dus is een kasrondje van 110 miljoen euro. Laten we dat overtollige vet wegsnijden. Ik kan je een heel rijtje geven. Bijvoorbeeld het CIZ, Centraal Indicatiestelling Zorg. Of het CPB, dat kan makkelijk bij de Algemene Rekenkamer. Die twee instanties doen krek hetzelfde. Waarom moeten we een apart CPB hebben? Dat is bullshit, schuif die twee in elkaar en geef dat geld terug aan de burger.”

En dan begin ik me toch echt af te vragen, waar in de Rijksoverheid – onder de camouflage van Zelfstandig Bestuurs Orgaan (ZBO) nog meer DURE, ambtelijke organisaties verborgen zijn, die dubbel werk slecht doen en alleen maar geld kosten.
De plannen van Schippers slaan zo goed aan bij het volk, dat Nieuwsuur er zelfs aanleiding in vond om te koppen: ‘Ouderenzorg moet op de schop’. Nu is dat natuurlijk wel een beetje erg bedoeld om aandacht te trekken, maar toch. Wie was dat ook alweer ten oosten van ons, die joden, homo’s, zigeuners en zieke ouden van dagen niet echt vond bijdragen aan de maatschappij?

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, bezuinigingen, Democratie - Media - Meningsuiting, FINANCIËLE CRISIS, Integere Politiek, ZORG and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s