QUOTE?

Mirjammeke gaat een beetje over de top en met haar – zei ze zelf – de hele redactie. Dit is een uitlating, die doet denken aan een verkiezingsstrijd te vuur en te zwaard en die twee werden in Nederland tot nu toe nog steeds niet letterlijk opgevat. Verder doet zij de waarheid ook al  geweld aan. Het gaat de SP niet om aantasting van kapitaal – dunkt me – in tegendeel, zolang dat kapitaal maar geïnvesteerd wordt in produktieve ondernemingen, die hun arbeiders behoorlijk behandelen en betalen, is er niets aan de hand met kapitaal. Het gaat pas mis als men zijn kapitaal belegt in de grootgraai constructies van financiële derivaten met als enig doel het begerig bijeen graaien van meer geld dan men ooit in een mensenleven kan uitgeven.

Mirjam vanden Broeke @MirjamvdBroeke

Voor ieder die ook zo’n fijne anti-Roemer raamposter wil, maar nog geen abo op Quote heeft: nog even geduld, donderdag ligt ie in de winkel!

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, corporatisme, economie, GROOTGRAAIERS, NORMEN en WAARDEN, sp and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s