Eurocrisis is GEEN crisis …

… maar een fenomeen, dat veroorzaakt is door GROOTGRAAIERS. Uit NIEUWSUUR:

“Spaanse pastoor vecht tegen banken

Lange rij bij een arbeidsbureau in Madrid Lange rij bij een arbeidsbureau in Madrid AFP
Toegevoegd: zaterdag 15 sep 2012, 10:52

Spanjaarden uit het hele land gaan vandaag massaal de straat op in ‘de Mars naar Madrid’. In maart was de laatste grote landelijke betoging en sindsdien is de woede en wanhoop onder de bevolking alleen maar toegenomen. Saskia Dekkers doet verslag.

Werkloosheid

De situatie in Spanje is steeds zorgwekkender: geen economische groei, een stijgende staatsschuld, banken met lege kassen en een recordwerkloosheid van 25 procent. De Spaanse arbeidersklasse werd als eerste getroffen, maar nu is ook de middenklasse aan de beurt. Per dag raken 517 gezinnen hun huis kwijt.

Strijd

Pastoor Joaquín Sánchez in de regio Murcia vindt dat onacceptabel. “Iedereen heeft recht op een dak boven zijn hoofd”, vindt hij en daarom kwam hij dit voorjaar in opstand. Hij schreef samen met 100 geestelijken het manifest: In naam van God stop de uitzettingen. Als een Don Quichot voert hij strijd tegen zijn regering en de banken.

God

“Dit is ook een ethische crisis, een morele crisis”,vindt hij. “Waarden als delen, schenken, vriendschap, trouw, eerlijkheid, hulp aan de medemensen, dat is helemaal naar de achtergrond geraakt. Op de voorgrond staat nu egoïsme, individualisme, de wet van de sterkste en hoe meer geld men kan vergaren hoe beter. Dit is een crisis waar geld verdienen de ware God is geworden.”

Gesjoemel

Hij noemt de eurocrisis geen financiële crisis, maar financiële oplichting. Daar zouden de Spaanse banken een grote rol in hebben gespeeld. Er is gesjoemeld met de waarde van huizen. Mensen kregen leningen die ze niet konden betalen. Door de crisis raken ze nu hun werk kwijt en zitten ze met huizenhoge lasten.

Bezetting

Pastoor Joaquín probeert met vreedzame demonstraties zoveel mogelijk huisuitzettingen te voorkomen. Hij gaat elke week met de gedupeerden naar de bank om samen te onderhandelen over een redelijke afbetaling. Hij dreigt met een bezetting van de banken als er geen akkoord wordt bereikt. Tientallen huisuitzettingen heeft hij zo al kunnen voorkomen.

Vragen en/of opmerkingen? Mail Saskia Dekkers: Saskia.Dekkers@Nieuwsuur.nl, Twitter: @SaskiaDekkers.”

 

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, bezuinigingen, Brussel, christendom, Democratie - Media - Meningsuiting, economie, FINANCIËLE CRISIS, GROOTGRAAIERS, NORMEN en WAARDEN, SPANJE and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Eurocrisis is GEEN crisis …

  1. fulpsvalstar says:

    Prachtig wat die Pastoor doet, helaas blijft het een beetje inde marge.
    Spanje is een groot land en de crisis is enorm zwaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s