GRIEZELS

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft het woord Vrijheid gemeen met de PVV. Wat voor soort vrijheid en van wie wordt wijselijk in het midden gelaten.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3338559/2012/10/28/VVD-en-PvdA-zakken-verder-weg-in-peiling.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20121028&utm_content=weekend

Op zijn indisch gezegd: Aapnya hij komp eruit! (Vert. Daar komt de aap uit de mouw) 18 Procent VVD-stemmers geven de PVV een kans bij nieuwe verkiezingen. Dat zijn er nogal wat. Griezels zijn het. Ik citeer:

“Volgens De Hond heeft de VVD echter nog steeds een groter electoraal potentieel dan de PvdA. Meer VVD-kiezers overwegen opnieuw op dezelfde partij te stemmen dan PvdA-kiezers. Bovendien noemen PvdA-stemmers vaker een alternatief: 42 procent geeft de SP een kans, 25 procent D66. Bij de VVD geeft 24 procent D66 een kans en 18 procent de PVV.”

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, democratie, Integere Politiek, macht, NORMEN en WAARDEN, PVV, vvd and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to GRIEZELS

 1. Selma says:

  Het woord vrijheid is traditioneel een term die uiteenlopende clubs voor hun eigen denkbeelden reserveren, noem maar wat: “America, the land of the Free”, de Vrije Republiek der Zuid-Molukken, Liberia. En de Vrijmetselaars, Free Record shop, freestyle sporten, ‘free beer here’, allemaal totaal verschillende vrijheden.
  Dan nog het verschil tussen de Vrije Universiteit van Amsterdam (waarbij de V vrijheid van staatsbemoeienis betekent), de Vrije Universiteit van Brussel (met de V als onafhankelijk van de katholieken) en de Vrije Scholen (waar de V voorstelt dat de ziel de ontwikkeling bepaalt, niet de vorm).
  De lijst van luitjes die menen dat zij de vrijheid in pacht hebben is eindeloos.
  Dus een variatie in vrijheden wat Nederlandse partijen betreft kan er best bij.

  • Leuk probeersel van een russophiel om het woord vrijheid te definiëren. Vooral als je in aanmerking neemt, dat Rusland nooit echte vrijheid heeft gekend. Toen niet, gisteren niet en nu niet.. Zie Pussy Riot.

   • Selma says:

    Waarom plak je een etiket op mij?
    Ik definieer het woord vrijheid niet, ik toon aan dat de term inlegkunde genereert.
    Jammer dat er zo flauw op reageert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s