HAAST MAKEN

De Rijksoverheid vertelt:

“Asscher: ‘Vaart maken met uitwerking regeerakkoord’

Nieuwsbericht | 23-11-2012

Minister-president Rutte is in Brussel voor de top over de meerjarenbegroting van Europese Unie.  Daarom zat viceminister-president Asscher de ministerraad voor. In zijn persconferentie stond Asscher stil bij de handelsmissie naar Brazilië, de tabaksverkoop aan jongeren en de voornemens uit het regeerakkoord.

Minister Ploumen, de burgemeester van Rio de Janeiro, prinses Máxima en prins Willem-Alexander bij de presentatie van de Tulpi-parkstoelen in kleuren van de Braziliaanse vlag.

Op dit moment zijn minister Ploumen en staatssecretaris Dekker op handelsmissie in Brazilië. Met 157 bedrijven is dit de grootste Nederlandse handelsmissie ooit. ‘Na deze succesvolle week is er zicht op concrete resultaten’, aldus Asscher.
Dit soort missies zijn belangrijk om de mogelijkheden van Nederlandse bedrijven op groeimarkten beter te benutten. ‘Eerst de contacten, dan de contracten’, typeerde Asscher. ‘Ook daarom is er tijdens de formatie voor gekozen om de portefeuilles Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse handel te integreren. Ontwikkelingslanden uit het verleden zijn niet zelden de groeilanden van de toekomst’.

Voornemens uit regeerakkoord

‘Waar mogelijk zullen we vaart maken’, zei Asscher over de uitwerking van de voornemens uit het regeerakkoord. Het kabinet heeft afgesproken om alle wetgeving waarmee €50 miljoen of meer wordt bezuinigd , binnen een jaar na aantreden aan de Kamer voor te leggen. Asscher kondigde aan dat het kabinet daarvoor capaciteit vrij zal maken. Het kabinet heeft zich deze week gebogen over alle oude wetgeving die nog in de pijplijn zit. ‘We hebben hardop de vraag gesteld waarmee we door moeten gaan en welke wetsvoorstellen we het beste kunnen intrekken’, aldus de vice-minister-president. Binnenkort gaat een inventarisatie daarvan naar de Eerste en Tweede Kamer.”

Laten we hopen, dat die vaart niet leidt tot dezelfde soort bezuinigingen als de inkomensgebonden zorgpremie. Aan de inhoud en aard van zijn uitlatingen te oordelen is Ascher trouwens door Rutte ingepakt.

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Aanstormende landen, Actualiteit, analysis, bezuinigingen, Brazilië, economie, NORMEN en WAARDEN and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s