Paus Benedictus

“Hoe sneller we ons kunnen verplaatsen, hoe efficiënter onze tijdbesparende apparaten, des te minder tijd we hebben. En God? Die vraag lijkt nooit urgent. Onze tijd is al helemaal gevuld’, aldus Benedictus. ‘We zijn zo ‘vol’ van onszelf dat er geen ruime over is voor God. En dat betekent dat ook voor anderen geen ruimte is; voor kinderen, voor de armen, voor de vreemdeling’.”

De Gebenedijde, de Gezegende vergat dunkt me nog twee soorten mensen: lesbiennes en homosexuelen. Maar ja, die vindt hij dan ook een bedreiging voor de mensheid. Je kerk zal maar met zo’n hoofd gezegend zijn.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, christendom, Katholieke Kerk, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Paus Benedictus

 1. fulpsvalstar says:

  Het hoofd van die kerk is eigenlijk een………mummelende rotkop met een rood jurkje aan.

 2. joost tibosch sr says:

  In al zijn ouderwetse vroomheid vergeet de goede oude man dat ook hij als mens in onze tijd eens wat meer moeite met God zou moeten krijgen en die niet iedere keer zomaar vanzelfsprekend uit de lucht moet halen. De meesten van ons, in ieder geval hier, irriteert dat met onze moderne kopjes. Gelukkig dat velen van ons wel degelijk toch aan kinderen, armen en vreemdelingen denken en beter dan het kerkelijke vrome Hoog zelfs nu beseffen dat de volwassenliefde die ook uit homosexualiteit kan groeien ‘goddelijk’ is, en dat ook vrouwen “hoofd van de man” kunnen zijn We durven bij die liefde voor die zgn. moeilijke mensen, die nog steeds lijden onder oude taboes, onze menselijke ervaring zelfs ‘goddelijk’ te noemen, zoals christenen ook die opvallende manier van leven van Jezus “goddelijk” noemen, zonder dat we steeds als hij omhoog moeten denken aan God! Hij zal dat wel te weinig vinden..laat hem maar! Wij hoeven er dan ook niet zo’n vroom gezicht bij op te zetten!

 3. rikus says:

  Zijn Nederlandse uitspraak wordt steeds beter

 4. Aad Verbaast says:

  Daarom zal hij wel zijn gaan twitteren..

 5. hansdekoning says:

  Is dat niet het medium van “tweet, tweet” ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s