Referendum àla Samson

Diederik (aka Didi) Samson kan nou nog zo stoer doen, een raadgevend referendum, waar de regering zich NIET aan hoeft te houden, is GEEN volksraadpleging. Meneer Samson onderschat het electoraat als hij denkt, dat ze zich met zoiets laten zoet houden. In feite zou een nieuwe wet kiezersbedrog strafbaar moeten stellen. Voor het hele artikel klik de link.
Samsom in NRC: referendum bij nieuw Europees Verdrag
http://www.nrc.nl
PvdA-leider Diederik Samsom wil dat een nieuwe verdragswijziging van de Europese Unie in een raadgevend referendum aan de bevolking kan worden voorgelegd. Dat zegt hij vandaag in een interview met NRC Handelsblad. In zo’n nieuw verdrag zouden volgens Samsom ook…

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, democratie, Integere Politiek, PvdA, Samson en Delilah Rutte, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Referendum àla Samson

  1. Arjan Fernhout says:

    Hans, wat ik van Diederik Samson denk doet niet zo veel toe. maar Nederland is gewoon te klein om nog een significante rol te spelen in een globalistisch pad waar we in het verleden zelf voor gekozen hebben. Ik herinner me nog een uitspraak van een sociaal-democraat van 18 jaar geleden: “Als het peil daalt, dan komen de wrakken boven.” Een betere uitspraak over een falende euforische contra-ideologie als het neoliberalisme/neoconservatisme is niet te geven. En dat zeg ik als gematigd kapitalist. Juist bij het verschijnen het burgerEUplatform denk ik dat de Nederlandse identiteit wel bevestigd wordt: verberg je bij particulier talent gezamenlijk in een bunker tegen de vigerende boerenmentaliteit en in dit geval onder het mom van een referendum. Geen Stijl krijg je er gratis bij. Goed, functioneel duiken is een optie als je het meisje niet zoveel te bieden hebt.

  2. Roberto la Verita says:

    En zelfs in dit geval gaat het gezegde”Beter iets ,dan niets”niet op.
    Roberto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s